Alireza Jahanbakhsh kimdir?

Eredivisie kulübü Feyenoord'un hücum orta saha oyuncusu ve İran milli takımının kaptanı olan Alireza Jahanbakhsh kimdir?
Barış Yılmaz
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 14:56
Alireza Jahanbakhsh kimdir?

Alireza Jahanbakhsh Jirendeh, 11 Ağustos 1993 tarihinde doğmuş olan İranlı bir profesyonel futbolcudur ve şu anda Eredivisie kulübü Feyenoord'da sağ kanat ve hücum orta saha olarak forma giymektedir. Ayrıca İran milli takımının da kaptanlığını yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri NEC ve AZ Alkmaar 2013 yılında, Jahanbakhsh Hollanda Eredivisie kulübü NEC ile sözleşme imzalayarak hemen golcü yetenekleriyle etkileyici bir performans sergilemiştir. Daha sonra 2015 yılında AZ Alkmaar'a transfer olmuş ve Eredivisie'de başarıyla devam etmiştir.

Brighton & Hove Albion 2018 yılında Premier Lig'e geçiş yapan Jahanbakhsh, Brighton & Hove Albion ile sözleşme imzalamıştır. Başlangıçta zorluklarla karşılaşmasına rağmen, zamanla yeteneklerini göstermiş ve unutulmaz goller atarak tanınmıştır.

Feyenoord 2021 yılında Feyenoord'a katılan Jahanbakhsh, yetenek ve deneyimini Rotterdam ekibine getirmiş ve etkileyici bir başlangıç yapmıştır. Golcü yeteneklerini göstermesiyle dikkat çekmiştir.

Uluslararası Kariyer Jahanbakhsh, İran milli takımında önemli bir figür olmuş ve birçok FIFA Dünya Kupası ve AFC Asya Kupası'na katılmıştır. Sürekli olarak önemli performanslar sergileyerek İran'ın uluslararası alandaki başarısına katkıda bulunmuştur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137765/alireza-jahanbakhsh-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.