Pakistan'dan Türkiye'ye teşekkür!

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, yardımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.
Mevlüt Peker
|
30 Ağustos 2022, Salı - 22:48
Pakistan'dan Türkiye'ye teşekkür!

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, ülkede meydana gelen sel felaketi nedeniyle Türkiye’den gönderilen insani yardımlar taşıyan uçaklar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Türkiye’nin Pakistan’a gönderdiği insani yardımlar hakkında açıklamada bulundu. Başbakan Şerif bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Pakistan’daki selden zarar gören insanlar için büyük bir yardım çabası içerisinde olduğunu belirterek, “Şu ana kadar 6 uçak Pakistan’a indi. Yarın 2 tane daha gelecek. Ayrıca yardım malzemeleri taşıyan tren Ankara'dan Pakistan'a geldi" dedi. Başbakan Şerif yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

TBMM Başkanı Şentop, Pakistanlı mevkidaşı Eşref’e geçmiş olsun dileklerini iletti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Raca Pervez Eşref’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Şentop, Türkiye’nin bu zor zamanda Pakistan ile omuz omuza olduğunu ifade etti. Pakistan Meclis Başkanı Raca Pervez Eşref ise Şentop’a selin neden olduğu zararlar hakkında bilgi vererek, her iki ülkenin de zor zamanlarda birbirlerinin yanında olduğunu belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Türkiye'ye "İyilik Treni" teşekkürü

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Asım İftikhar Ahmed, ülkenin zor zamanında Türkiye’nin gönderdiği "İyilik Treni" için teşekkür mesajı yayımladı.

Sözcü Ahmed, mesajında, Pakistan ve Türkiye’nin tarih boyunca zor zamanlarda birbirlerine destek olduğuna dikkati çekti.

Ahmed, "İki ülke arasındaki güçlü bağları gösteren bu cömert davranışı içtenlikle takdir ediyoruz." ifadesini kullandı.

Uçak, tren ve tırlarla yardımlar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemeleri, Ankara'dan sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a "İyilik Treni"yle bugün yola çıkmıştı.

Geçtiğimiz Pazar günü yardım çadırı, yiyecek ve diğer ihtiyaçları taşıyan uçaklar Türkiye’den, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Karaçi kentine inmişti. İnsani yardımlar Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı tarafından ülkenin çeşitli bölgelerine gönderilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744483/pakistandan-turkiyeye-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.