Öğretmenlere polis müdahalesine muhalefetten tepki

Özlük hakları için Ankara’da toplanan öğretmenlere polisin sert müdahalesine muhalefetten tepki geldi. Parti liderleri, sosyal medya hesaplarından yaşananları eleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 09:02
Öğretmenlere polis müdahalesine muhalefetten tepki

Dün Ankara'da özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmek için toplanan ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polis izin vermedi.

Biber gazı ile müdahale eden polis ekipleri,  bazı öğretmenleri gözaltına aldı.

İşte yaşanan bu olayın ardından muhallefetten tepki gecikmedi.

Parti liderleri sosyal medya hesaplarından polisin öğretmenlere karşı orantısız güç kullanmasını  eleştirdi.

Ana muhalefet lilderi Kemal Kılıçdaroğlu, '' Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz '' yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise iktidarı eleştirdi, ''Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde'' diye yazdı.


Sosyal medya hesabı üzerinden öğretmenlere yapılanları eleştiren Gelecek Partisi lider Ahmet Davutoğlu, Hz. Ali'nin sözüyle cevap verdi.

Davutoğlu, ''Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü dillerine dolayanlar sebep olduklarından utanmalı" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Öğretmenlerin susturulmasını eleştirdi. ''İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor'' ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise öğretmenelerin gözaltına alınmasını kınadı.'' Görmezden gelinen herkesin sesi olacağız'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744602/ogretmenlere-polis-mudahalesine-muhalefetten-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.