Başkentlilerin başıboş köpek sorunu çözüm arıyor

Ankara'daki başıboş sokak köpekleri sorunu bitmiyor. Hemen hemen her ilçeden Ankara Büyükşehir Belediyesine şikayetler geliyor.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2022, Çarşamba - 11:50
Başkentlilerin başıboş köpek sorunu çözüm arıyor

Ankara'nın birçok ilçesinde vatandaşlar sokak köpekleri konusunda mağdur oluyor. 

Saldırgan sokak köpeklerinin sokaklarda dolaşmasından korkan vatandaşlar şikayetlerini belediyeye iletti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) sitesine şikayetlerini ileten vatandaşlar sorunun çözülmesini talep ediyor.

İşte o şikayetler

Vatandaşlar şikayetlerinde evlerine girmekte zorlandıklarını ve köpekler tarafından saldırıya uğradıklarını dile getirdi.

Etimesgut'tan Mamak'a kadar uzanan şikayetlerden bazıları şöyle;

"Çocukları kovalıyor ve korkutuyor"

Etimesgut ilçesinde yaşayan Gökçe isimli bir vatandaş , belediyeye yazdığı şikayette adres vererek köpeklerin çocuklara saldırdığını şu şekilde dile getirdi;

Mahalledeki başıboş köpekler hem büyük hem çocukları kovalıyor ve korkutuyor. Etimesgut Göksu Mahallesi 109. Sokaktayız. Köpeklerin toplatılmalarını istiyoruz. Etimesgut belediyesinin şikayet hattından şikayet etmeye çalışıyorum ancak olmuyor. Ankara Büyükşehir sesimizi duyar umarım."

"Apartmana girmekte bile zorlanıyoruz"

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan Metin adlı bir vatandaş ise belediyeye yazdığı" "Ankara Mamak ilçesi Akşemsettın Mahallesi 1098 mahalle sakini olarak sokakta aşırı derecede köpek yoğunluğu var. Zaman zaman apartmana girmekte bile zorlanıyoruz uyumak keza öyle unuttuk gerekli müdahalenin yapılmasını arz ederim." yazısıyla şikayetini dile getirdi.

"Saldırıya uğradıktan sonra mı önlem alacaksınız"

Aynı konudan muzdarip Enes isimli bir başka vatandaş şikayetinde, " Ankara Ayaş İlçesinde Hisar sitesinde bulunan başıboş köpeklerden evimize zor giriyoruz. Her gün aynı sıkıntıyla zorlukla eve girmeye çalışıyoruz. Site yönetimi olsun belediye olsun kimse toplamıyor veya tedbir almıyor, ufak çocuğumuzla bir gün saldırıya uğradıktan sonramı önlem alınacak birisi sesimiz duysun. " ifadelerini kullandı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744938/baskentlilerin-basibos-kopek-sorunu-cozum-ariyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.