Afgan ev sahibinin isteği üzerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal evi boşalttı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da kiralardaki aşırı yükselişten etkilendi. Afgan ev sahibinin isteği üzerine Uysal kiraladığı evini boşaltmak zorunda kaldı.
Ersin Küçükbarak
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 09:46
Afgan ev sahibinin isteği üzerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal evi boşalttı

Yükselen kiralar ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getirdi.

Aynı sıkıntıyı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da yaşadı.

Uysal yaşadıklarını Fox TV’de katıldığı sabah yayınında anlattı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın büyük kızı Berrin, geçen yıl İstanbul'da Anadolu Lisesi'ni kazanınca annesi Hatice Uysal ile birlikte İstanbul'a taşındı ve Zeytinburnu'nda bir ev kiraladılar.

 Uysal, Afgan uyruklu ev sahibi ile TÜİK'in yıllık ortalama kira artışları konusunda anlaşmıştı. Ancak hükümetin bu yıl kiralara yüzde 25'den fazla zam yapılamayacağı kararının ardından ev sahibinin tutumu değişti.

Uysal'ın İstanbul'da oturduğu evin Afganlı sahibi, “Afganistan'dan akrabalarım gelecek” diyerek, evi boşaltılmasını istedi.

Demokrat Parti lideri Uysal, bu gerekçeyi inandırıcı bulmasa da itiraz etmedi, aynı sitede başka bir kiralık daire tuttu.

Uysal, “Konut sorunu herkesin başında bir dert. Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1747414/afgan-ev-sahibinin-istegi-uzerine-demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-evi-bosaltti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.