Fahrettin Altun'dan Reuters'a yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere haber ajansı Reuters'ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hakkındaki haberine ilişkin yanıt verdi.
Onur Çetinkaya
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 10:01
Fahrettin Altun'dan Reuters'a yanıt

İngiltere haber ajansı Reuters, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibinin 
medya kuruluşlarına sosyal medya üzerinde baskı oluşturduğunu iddia etti.

Reuters, sosyal ağdan hangi haberlerin öne çıkarılması hangilerinin görmezden gelinmesi gerektiği yönünde talimatlar verdiğini öne sürdü.

Ajansın iddialarına ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yanıt verdi.

 ''Şeffaf bir iletişim ortamı oluşturduk''

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye İletişim Modeli ile ulusal ve uluslararası çapta başarılı çalışmalara imza atan İletişim Başkanlığımızın, İngiltere merkezli Reuters haber ajansı tarafından hedef alınması, bizler için sadece ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi ve gurur vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Son 4 yılda Türkiye'ye yönelik dezenformasyon kampanyalarına karşı koyduk diyen Altun,'''Ülkemizi bu saldırılara karşı daha dayanıklı hale getirdik ve şeffaf bir iletişim ortamı oluşturduk. Aynı doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye uzun yıllar hizmet etmeye kararlıyız." dedi.

"Reuters'ın niyetini de neye hizmet ettiğini de gayet iyi biliyoruz"

Reuters'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik ve finansal operasyonlarda kendine düşen rolü nasıl oynadığını da elbette unutmuyoruz. Böyle bir haber ajansı, bugün de Türkiye İletişim Modelini ve Başkanlığımızı hedef almaya çalışıyor ifadelerini kullanan İletişim Başkanı, ''Reuters'ın niyetini de neye hizmet ettiğini de bu doğrultuda yaptıklarını da gayet iyi biliyoruz. Sadece Türkiye ile ilgili konularda değil, dünyanın farklı noktalarında operasyonel haberciliğiniz yüzünden işgal edilen, darbeler yaptırılan, iç savaş çıkartılan, terör örgütlerini besleyen sisteme karşı hakikati savunan bir Türkiye var. '' açıklamasnı yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1747444/fahrettin-altundan-reutersa-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.