Abdurrahman Dilipak yazılarına ara verdi

Son dönemde AK Parti'ye yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit’teki yazılarına ara verdiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 09:57
Abdurrahman Dilipak yazılarına ara verdi

Abdurrahman Dilipak'ın haftada bir yaptığı “Derin Gerçekler” programının Akit TV'den kaldırılmasının ardından yeni bir karar alındı.

Dilipak, Yeni Akit’teki yazılarına son verdi. Kararını köşesinden duyuran Dilipak "Gazetede yazıların devam etmesi konusunda da, aynı görüş, üslup ve ifadelerin yazımda da olduğu bunun aynı şekilde sorun oluşturabileceği için ve kalemle ekran arasında benim açımdan bir fark olmadığından, gazetenin bu yönde bir talebi olmadığı halde, kendim, yazılarımı sonlandırma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Dilipak, “Şimdi veda vaktidir” başlıklı köşe yazısında ayrılığını şöyle duyurdu: 

Kader, Rızık ve Ecel.. İşte geldik gidiyoruz. 30 yıl önce idi. Bir sabah Mustafa beyden aldığım telefonla Akit’e gelmiştim..

30 yıl sonra, Akit TV’deki Bülent Deniz’le birlikte sunduğumuz “Derin Gerçekler” programının benim eleştirilerime izleyicilerden olumsuz tepkiler geldiği ve yanlış anlamalara sebep olduğu  gerekçesi ile  bu şartlarda televizyonda haftada bir yayınlanan programın devam etmesinin mümkün olmadığı haberinin verildiği bir telefon sonucu Akit TV’den ayrılıyorum..

Gazetede yazıların devam etmesi konusunda da, aynı görüş, üslub ve ifadelerin yazımda da olduğu bunun aynı şekilde sorun oluşturabileceği için ve kalemle ekran arasında benim açımdan bir fark olmadığından, gazetenin bu yönde bir talebi olmadığı halde, kendim, yazılarımı sonlandırma kararı aldım.

73’de Milli Gazete, 93 Akit Media, dünden bugüne 20+30 yıl = yarım asırlık bir serüven...

Ayaktayım ve yürümeye devam ediyorum. Kulağı olanlara söyleyecek sözlerim var daha. Sözü olanlara verecek kulağım var. Hak namına halk için ne yapabileceksem buralardayım."

Abdurrahman Dilipak kimdir?

1949 yılında Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Haruniye’de dünyaya geldi. Babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Fatma Pakize’dir. Dilipak, 1969 yılında Konya İmam-Hatip lisesini tamamladı. Güzel Sanatlar Akademisine girmek için resim dersleri alsa da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisi bölümüne girdi. Burada 2 yıl okuduktan sonra İstanbul Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okuluna kaydoldu ve 1980 yılında mezun oldu.

1964 yılında kısa süreli "Düziçinde Kasırga" adlı bir gazete çıkarttı. 1969 yılında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nde Arazi Elektirifikasyonu Kontrolü bölümünde çalışmaya başladı. 1971 yılında farklı bir alan olarak judo antrenörü oldu.

1972 kurucu “Fetih Yayınevini” ve “Hertür Yayın Dağıtım Şirketi”ni kurdu. 1973 yılında “Yeni Sanat Dergisi Yayın Kurulu”nda bulundu. Aynı yıllarda “MTTB Sinema Kulübü” üyesi oldu. Devamında, “Burak Film Kurucu Ortakları” arasında bulundu ve “Milli Sinema Tartışmaları”na katıldı.

1977 yılında “Adım Dergisi Genel Yayın Müdürü” oldu. 1988-1990 yıllar arasında “Dış Politika Dergisi Yayın Yönetmeni”, 1972-1993 yılları arasında da “Milli Gazete” yazarı oldu. 1978-1993 yılları arasında “Bazın Hicret Dergisi Genel Yayın Müdürü, Seriyye Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü” oldu.

1994 yılında “Cıngar Mizah” dergisinde yazarlık yaptı. 1990 yılından itibaren haftalık “Cuma Dergisi”nde, 1993 yılından itibaren “Akit” gazetesinde, 1996-1997 yıllarında haftalık “Selam” gazetesinde, 1996 yılında “Yeni Şafak” gazetesinde, “Aylık Görüş (Almanya), Aylık Pir” dergilerinde yazarlık yaptı.

Dilipak, çeşitli televizyon kanallarında programlar da yaptı.

3 Nisan 2013 tarihinde Hükümet tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik “Akil İnsanlar Heyeti”nde yer aldı.

1975 tarihinde Asiye Turgut'la evlenen Dilipak’ın 4 çocuğu bulunmaktadır.

Dilipak, 30 yıldır yer aldığı Akit medyadan bugün ayrıldığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1747459/abdurrahman-dilipak-yazilarina-ara-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.