Kılıçdaroğlu "tamamı" lafını geri çekti!

"KHK'lıların göreve iadesi" vaadinde bulunurken peş peşe "tamamını" ifadesi kullanarak tartışmalara yol açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu eleştiriyi yapanlarda gerçekten akıl yok" diyerek tartışmalardan kendisini eleştirenleri sorumlu tuttu. "Tamamı" ifadesini kullanarak kendini köşeye sıkıştıran Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiri getirenlerin amacının "Kılıçdaroğlu'nu nasıl sıkıştırabiliriz?" olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, "tamamı" ifadesini düzeltti.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 22:36
Kılıçdaroğlu "tamamı" lafını geri çekti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele1'de Enver Aysever'in KHK'lılarla ilgili sorusunu yanıtladı. Önceki açıklamalarında "KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" ifadelerini kullandığı için eleştiri alan Kılıçdaroğlu'na Aysever, "Gerçekten hepsini alıp göreve mi koyacaksınız yoksa bir ölçü olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

"Bu eleştiriyi yapanlarda gerçekten akıl yok, bilgi de yok, birikim de yok. Ön yargılarıyla hareket ediyorlar. Acaba Kılıçdaroğlu'nu nasıl zor duruma sokarız diye. Bu arayış içindeler. Ya bunlarda akıl yok ya. Kardeşim, daha önce defalarca söyledim. Grup toplantılarında söyledim. Toplantılarda söyledim.

Bir: Kanun Hükmünde Kararname ile Barış Akademisyenleri atıldı, evet hepsini görevlerine geri getireceğiz. Bunlarla ilgili herhangi bir mahkumiyet yok ki. Alıyorsunuz, atıyorsunuz.

İki: Kanun Hükmünde Kararname ile atıldı bir kişi. Savcıya gitti, savcı dedi ki 'Soruşturmaya gerek yok'. Ama sizi başlatmıyorlar. Biz başlatacağız. Yav, sen adalet mi diyorsun, hukuk mu diyorsun? Savcı diyor ki 'Bir şey yok'. Bir şey yok denilen adamı sen açlığa mahkum edeceğim diyorsun. Bu devlet değil ki. Devlet dediğiniz adaletli olur.

Üç: Kanun Hükmünde Kararname ile atmışsınız. Gitmiş mahkemeye. Savcı da demiş 'Evet atılması lazım'. Mahkemeye gitmiş, mahkemede beraat etmiş. Anayasa Mahkemesine gitmiş, beraat etmiş. Ama arada bir kurul var, 'Hayır ben seni başlatmayacağım' diyor. Niye başlatmıyorsun kardeşim? Biz başlatacağız.

Ha mahkum olanlar var. Gerçekten herhangi bir terör olayından ötürü, yani FETÖ olur başkası olur, neyse... Terör olayından mahkum olmuş, hapse girmişse zaten onu göreve biz istesek de iade edemeyiz.

Ya bunlarda akıl yok. Gerçekten akıl yok bunlarda. Benim söylediğim ayrı, onlar olayı başka yere çekip acaba Kılıçdaroğlu'nu nasıl sıkıştırabiliriz? Ya FETÖ ile kucak kucağa yatan sizdiniz. Aynı tel üzerinde cambazlık yapan sizdiniz. Her türlü rezaleti yapan sizdiniz. Onların talimatı altında görev yapan sizdiniz. Suçlanan Kılıçdaroğlu oluyor. Kılıçdaroğlu, kim haksızlığa uğradıysa adalet için onun yanındadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1753404/kilicdaroglu-tamami-lafini-geri-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.