Yenimahalle'de sel mağdurlarına beyaz eşya yardımı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde sağanak yağışların ardından gelen selde evleri sular altında kalan vatandaşlara yardım yapıldı. Eşyaları kullanılmaz hale gelen 30 haneye beyaz eşya ulaştırıldı.
Ankara Masası
|
04 Eylül 2022, Pazar - 14:24
Yenimahalle'de sel mağdurlarına beyaz eşya yardımı

Bahar aylarının ardından haziran ayında etkili olan sağanak yağışlar Ankara'da hayatı felç etti. Yollar, evler araçlar sular altında kalırken, yaşanan felakette 6 kişi hayatını kaybetti.

Felaketin izlerini silmek için çalışma yürüten Yenimahalle Belediyesi, selden zarar gören evlerin badana boya ve tadilat çalışmalarını tamamladı.

Belediye,  Yenimahalle Merkez, Demetevler, Şentepe, Batıkent, Serhat ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde selde eşyaları kullanılmaz hale gelen vatandaşları unutmadı.

30 haneye ihtiyaca göre buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ocak, televizyon gibi beyaz eşyalarını teslim edildi.

"Vatandaşlara gece gündüz hizmet sunduk"

Sel felaketi sonrası yapılan tadilat çalışmalarının ardından ihtiyaca göre eşya desteğinin de sağlandığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizde yaşanan sel felaketi sonrasında bütün personelimizi seferber ettik. Ekiplerimiz depo, dükkan ve evleri su ile dolan vatandaşlara gece gündüz hizmet sundu. İlçe genelinde yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında su tahliyesi, yıkılan duvarların tamiratı ve yapımı, alan temizliği gibi işlemleri tamamladık. Bunun yanında eşyaları kullanılamaz hale gelen ailelere de eşya yardımlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın zor gününde yanında olmaya, elimizden gelen desteği imkanlarımız ölçüsünde vermeye gayret ediyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1757396/yenimahallede-sel-magdurlarina-beyaz-esya-yardimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.