ATO ve ASO'da başkanlık seçimi

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) meclis üyeleri, oda yönetimlerini ve başkanlarını kasım ayında seçecek. ATO'da başkanlık için tek adayın mevcut başkan Gürsel Baran'ın olması beklenirken, ASO'da Nurettin Özdebir ile Seyit Ardıç arasında başkanlık yarışı olacak.
Ankara Masası
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 10:55
ATO ve ASO'da başkanlık seçimi

Türkiye genelinde kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlerle, oda ve borsalar meclis üyeleri, oda yönetimlerini ve başkanlarını belirleyecek. 

Seçilecek kişiler 2022-2025 döneminde görev yapacak. Seçimlerde binlerce firma yetkilisi oy kullanacak.

Yönetim kurulu başkanlığına adaylıklarını açıklayan isimler ise daha çok meclis üyesinden oy almak için çalışmalarına hız verdi.

ATO'da tek aday

Türkiye’nin en büyük iş hacmine sahip odalarından biri olan Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) adaylığını açıklayan mevcut başkan Gürsel Baran’ın seçime tek aday olarak gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

ASO’da kıyasıya yarış

Ankara Sanayi Odası (ASO) başkanlığı için ise kıyasıya bir seçim yarışının olması bekleniyor.

Adaylıklarını açıklayan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seyit Ardıç daha çok oy almak için yarışacak.

Başkan adayları kasım ayında yapılacak seçimler öncesi meclis üyeleriyle görüşmelere başlamış durumda.

Seçimlere ilişkin dikkat çeken görüşme

Sanayi Eski Bakanı ve sanayici Zafer Çağlayan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün oda seçimleri hakkında fikir alışverişinde bulundukları, adaylarla ilgili değerlendirmenin masaya yatırıldığı öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758179/ato-ve-asoda-baskanlik-secimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.