Boğaziçi Üniversitesinden açıklama!

Boğaziçi Üniversitesi, "yeni öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı" yönünde ortaya atılan iddialara dair açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 18:11
Boğaziçi Üniversitesinden açıklama!

Boğaziçi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilere yeterli barınma imkanının sağlanmadığı şeklinde kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçekle ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesinin, İstanbul genelinde öğrenci sayısına kıyasla en yüksek yurt olanağı veren kamu üniversitesi olduğu, bu yıl da üniversitenin yurt kontenjanının 300 öğrenci arttırıldığı vurgulanan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Öğrencilerimiz sosyoekonomik durumlarına göre ve şehir dışından gelen öğrenciler önceliklendirilerek, yurtlarımıza yerleştirilmektedir. Bu kriterler göz önünde bulundurularak 11 farklı yurdumuza bu sene toplam 3 bin 874 öğrenci yerleştirilmiştir. Bu sene İstanbul'daki kira artışları nedeniyle üst sınıflardaki öğrencilerimizden yurt talebi geçtiğimiz yılların ortalamasının 700 kişi üstünde olmasına rağmen bu öğrencilerin tamamına yurt imkanı sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıtılan 900 yeni öğrencimizin 'barınma sorunu yaşadığı' iddiası doğru değildir. Bu öğrencilerin önemli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda başta Anadolu Hisarı Kampüsümüzün içindeki yurt olmak üzere çeşitli KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurt sonuçları bugün açıklanmıştır."

Boğaziçi Üniversitesinin açıklamasında, diğer barınma seçeneklerine bakabilecek öğrencilere olanak tanımak için bu yıl üniversitenin yurt sonuçlarının normal zamanından daha erken açıklandığı, açıklanan yerleştirme sonuçlarının Kandilli Yurdu için ön yerleştirme sonuçları olduğu, ek yerleştirmelerle ilgili açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Farklı barınma olanağına sahip olmayan ya da bulamayan öğrencilerin, kalan kontenjanlara yine aynı kriterlere göre yerleştirileceğinin altı çizilen açıklamada, "Kamuoyunu meşgul eden planlı karalama kampanyalarının aksine üniversitemiz öğrencilere barınma imkanı sağlanması konusunda örnek bir kamu üniversitesidir." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1763124/bogazici-universitesinden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.