Soylu’dan mesaj! “Onu buluruz caminin dibinde ezanı da dinletiriz”

Ankara Masası
|
23 Mayıs 2020, Cumartesi - 09:38
Soylu’dan mesaj! “Onu buluruz caminin dibinde ezanı da dinletiriz”

Soylu: “Camide marş çalanı bulur, o caminin dibinde ezanı da dinletiriz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mübarek Ramazan’da camiden marş çalmak gibi bir ahlaksızlık ve inançsızlığın beklenmeyeceğini belirterek, “Ama biz bir çok şeyin hakkından geldik, bunun da hakkından geliriz. Buluruz, O’na o caminin dibinde ezanı da dinletiriz inşallah “ dedi.

Süleyman Soylu, Mamak Belediyesi’nin sosyal medya programı Musiki Muallim Mektebi Sohbetlerine konuk oldu.

Serdar Tuncer’in sorularını cevaplandıran Soylu, İzmir’deki cami hoparlöründen marş skandalını gerçekleştirenleri bulmak amacıyla çalışma yapıldığını söyledi.

"Buluruz ona o caminin dibinde ezanı da dinletiriz inşallah”

Ses sistemine Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıfında okuyan bir öğrencinin bile sızabileceğini anlatan Soylu, bu yüzden faili bulmanın çok da kolay olmadığını ifade etti. İçişleri Bakanı Soylu, “Böyle bir ahlaksızlık beklenmez, böyle bir  inançsızlık beklenmez, böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Ramazan ayında, milletin bu konudaki duygularına ve düşüncelerine, inancına saldırı beklenmez. Ama biz bir çok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz. Buluruz ona o caminin dibinde ezanı da dinletiriz inşallah” dedi.

Cumhurbaşkanının Mehmetçikle konuşması: "Bir babanın evlatlarıyla buluşması"

Süleyman Soylu, Namaz Dağı’nda Mehmetçiklerle iftar açtıkları anları da anlattı. Cesur, tevekkül sahibi ve inançlı bir Müslümanın teslimiyeti içindeki kahramanların daima yanında olmaya gayret ettiğini belirten Soylu, onlara milletin selamı ve duasını götürdüğünü kaydetti. Bakan Soylu, siperdeki iftarı şöyle dile getirdi:

“Sadece ben değil ama Jandarma Genel Komutanımız bir siperdeydi, Emniyet Genel Müdürümüz bir siperdeydi, Valimiz bir siperdeydi. Hepsi onlarla birlikte oldular. Tabi sayın Cumhurbaşkanımızın o esnada onlarla konuşması da şunu ifade edeyim o tacın oluştuğu an… Devlet başkanınız, başkomutanınız… Sadece öyle değil, ben O’nu tasvir ederken yani bir babanın evlatlarıyla buluşması, o birbirleriyle kucaklaşması  hali olarak görürüm. Bunun sadece orada bir yansıması yok. Bunun şu anda Barış Pınarı bölgesinde bir yansıması var, bunun Libya’da olan evlatlarımızda yansıması var, bunun Afganistan’da hakikaten çok büyük bir misyon üstlenen evlatlarımızda yansıması var, bunun Zeytin Dalı Bölgesinde yansıması var, bunun Hakurk’ta yansıması var, bunun Kars’ta, Çemçe’de, Badur’da, Ağrı Dağında görev yapan arkadaşlarımızda yansıması var. Sadece o da değil. Aslında onun arkasında olan alanlarda da yansıması var. Bu şu demek: ‘Biz hep birlikteyiz. Çıkarın biz girelim o elbiselerin içine’ demektir bu. Belki bunu içimizde yaşıyoruz diye Allah’ın yardımı olduğunu düşünüyorum . Muhteşem bir tabloydu.“

https://youtu.be/xNunHDUzVd4

"Babamı çok özlüyorum onun anını yerde bırakmayın Süleyman amca"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristlere dağları dar eden kahraman bir yüzbaşımızın mahiyetindeki askerleri korumak uğruna şehit olduğunu da hatırlattı. Bir buçuk yaşındaki evladıyla geride kalan eşinin cenazede kendisine “Ben senden razıyım, Allah da senden razı olsun” dediğini anlatan Soylu, bu tablonun terörü masumlaştırmaya, meşrulaştırmaya çalışanlara karşı daha tahammülsüz olmasına yol açtığını söyledi. Soylu, söyleşi sırasında gözleri dolarak kendisini etkileyen bir anı paylaştı.

““Beni en çok etkileyen  7-8 yaşında bir çocuk, tanırım da şu kadar küçük bir mavi kartın içerisine kendi el yazısıyla yazmış. Babamı çok özlüyorum onun anını yerde bırakmayın Süleyman amca … Şimdi tabi bu bizim yaptığımız işler devlet hayatının içerisinde siyasi hayatın içerisinde  bazen çok acımasız tartışmaların içerisine giriyor. Ama günün 24 saati etkilenmezseniz yapamayacağınız bir iştir. Bir kadına dayak atılıyor ve siz bu dayağı hissetmiyorsanız artık duyu organlarınız gitmiştir. Eğer bir çocuğun annesi oğlu uyuşturucudan dolayı ah ediyor bunu hissedemiyorsanız bitmiştir. Biz bunu hissetmek zorundayız. Benim duam hep Allah’ın bizi bu hislerden ayırmamasıdır”

https://youtu.be/AnS6iUMCeco

"Darbe yapmaya cesaret edenler 15 Temmuz'u mumla ararlar"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihi boyunca süre gelen muhtıra ve darbelerin yanı sıra vesayeti de milleti yanına alarak yırtıp attığını vurgulayan Soylu, şöyle dedi:
“Darbeleri darbecileri hiç unutmamamız lazım. Onun bize kaybettirdiklerini sürekli hatırlamak onunla birlikte olanlara da karşı çıkmak lazım ama bir takım yapmamız gerekenleri de yapmamız gerekir. Sorduğunuz sorunun net bir cevabı da şudur. Türkiye’de ben kolay kolay kimsenin darbe yapmaya cesaret edebileceğini düşünmüyorum. Yani bunu tekrar söyleyeyim Darbe yapmaya cesaret edenler 15 Temmuz’u mumla ararlar”

https://youtu.be/j5K8Bnm1E6k

"Tayyip Erdoğan ile çalışmak benim için bir şeref"

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtıra ve darbe girişimlerini akamete uğratmakla kalmayıp, darbelere ortam hazırlayan zemini de ortadan kaldırdığının altını çizdi.

İçişleri Bakanı Soylu, “Tayyip Erdoğan ile çalışmak benim için bir şeref ama bunun ötesinde Tayyip Erdoğan’ın başarısı için dua etmek de benim için bir şeref. Ben kendimi böyle kodladım. Benim için üçüncü bir alternatif yok. Tayyip Erdoğan’ın şahsıyla ilgili bir iddianın da sahibi değilim. İnsanın şahsını sevebilirsiniz, seviyoruz da zaten. Ama başka bir şey de var, bu ülkeye büyük şeyler kazandırdı” diye konuştu.

https://youtu.be/KSPhPnoLdLI

"Bizi az üzerinden paylaşım kavgasına sokmak istiyorlar."

27 Nisan, 17/25 Aralık, 15 Temmuz gibi bütün ihanet ve hain kalkışmaların bertaraf edildiğini belirten Soylu şunları ifade etti: "Şimdi bütün bunları görüp gördükten sonra korkmamak. Bırakın korkmamayı , yeni bir sistem kurmak… Sürekli  ilerlemeci bir akılla bir umut ortaya koyabilmek. Bunlar hizmetkar olan bir fani için kolay işler değil, çok üstün şeyler. Bunu görüyorum, bunu yaşıyoruz hep beraber. Bunun getirdiği fayda benim ülkeme. Sadece benim ülkeme de değil, binlerce kilometre ötedeki bir suyu kuyusuna, aç bir Afrikalıya, dini bizden olan ya da olmayan insanların tamamına. Bizi fakr u zaruret içine sürükledikleri zaman kavga çıkar burada . Bizi az üzerinden paylaşım kavgasına sokmak istiyorlar. Biz de buradan çıkıp bereket üzerinden ve çok üzerinden dağıtma aklına dönmek istiyoruz. Bu kadar basit.”

https://youtu.be/pEzlZ10GIJ0

Türkiye'nin bu mücadeleyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başarıyla sürdürdüğünü belirten İçişleri Bakanı Soylu, " Bir insana bundan daha büyük bir şeref olamaz ki . Bu kavganın içinde bir gün, üç gün, beş gün olursunuz, ama bu büyük bir şeref yani “ değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17683/soyludan-mesaj-onu-buluruz-caminin-dibinde-ezani-da-dinletiriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.