Soylu açıkladı: 17 bin 303 öğretmenin güvenlik soruşturmasında sona gelindi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında görev alacak öğretmenlere ilişkin 17 bin 303 güvenlik soruşturmasından 17 bin 128’inin tamamlandığını, 175 kişinin de gün içinde tamamlanacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 12:24
Soylu açıkladı: 17 bin 303 öğretmenin güvenlik soruşturmasında sona gelindi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni eğitim öğretim yılında görev alacak öğretmenlere ilişkin güvenlik soruşturmalarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Soylu, bugün (12 Eylül) itibarıyla 17 bin 303 güvenlik soruşturmasından 17 bin 128’inin tamamlandığını, 175 kişinin de gün içinde tamamlanacağını duyurdu.

Soylu’nun paylaşımında, "Yeni atanan Öğretmenlerimizin Güvenlik Soruşturmasında sona gelindi. 17.303 Güvenlik Soruşturmasının 17.128'i tamamlandı. Devam eden 175 tanesi, bugün tamamlanacak. Yeni eğitim öğretim yılı, tüm öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olsun."   ifadelerini kullandı.

Daha sonra paylaşımını silen ve yeni bir tweet atan Bakan Soylu'nun, "adliyelere gönderilen personelle" ifadesini kaldırdığı görüldü.

Güvenlik soruşturmaları yargıya taşındı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), ‘Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik’in bazı maddelerinin iptalini talep ederek Danıştay’a başvuruda bulunmuştu. TBB tarafından yapılan açıklamada, “Dava konusu yönetmelik, hukuki belirlilik ve öngürülebilirlik ile kişisel verilerin korunması ve kanun önünde eşitlik ilkelerine aykırılık oluşturduğu gibi çalışma özgürlüğüne Kanun’un öngörmediği şekilde bir sınırlama getirmekte; temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelere de açıkça aykırılık içermektedir” ifadelerine yer verilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1771872/soylu-acikladi-17-bin-303-ogretmenin-guvenlik-sorusturmasinda-sona-gelindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.