Finladiya'dan Türkiye açıklaması

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu sonrasında Türkiye ile birlikte çalıştıklarını ve Türk yetkililerle sık sık görüştüklerini dile getirdi.
Onur Çetinkaya
|
13 Eylül 2022, Salı - 15:08
Finladiya'dan Türkiye açıklaması

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyeliği başvurusu sonrasında Türkiye'nin gündeme getirdiği endişelerle ilgili Türk yetkililerle sık sık görüştüklerini ve birlikte çalıştıklarını bildirdi.

Marin, Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda yaptığı konuşmadan sonra AP Başkanı Roberta Metsola ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Marin, Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu ve Türkiye ile ilişkileri hakkındaki bir soru üzerine, şu anda başvuruyla ilgili NATO üyesi ülkelerdeki onay süreçlerinin devam ettiğini hatırlatarak, "Onay sürecinin tüm NATO ülkelerinde mümkün olan en hızlı şekilde ilerlemesini istiyoruz. Tabii Türkiye ile sık sık gündeme getirdikleri konuları görüşüyoruz ve üzerinde mutabık kaldığımız zeminde çalışıyoruz. Şu anda bir onay sürecinin ortasındayız ve olmayan sorunlar hakkında spekülasyon yapmam istemem." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1774156/finladiyadan-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.