CHP Genel Başkan Yardımcılarının "kaçak WC" yıkımı isyanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kapadokya'daki UNESCO listesindeki Peribacalarının iş makineleriyle yıkılmasına isyan etti. Millet İttifakı medyası yıkılma anının görüntülerini servis etti. CHP'li Veli Ağbaba da Ali Öztunç'un isyanına destek verdi. Ancak yıkılanın peribacası değil, kaçak WC olduğu ortaya çıktı.
Büşra Ünal
|
13 Eylül 2022, Salı - 21:09
CHP Genel Başkan Yardımcılarının "kaçak WC" yıkımı isyanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Twitter'daki @Ali_Oztunc onaylı hesabından yaptığı art arda paylaşımda şöyle isyan etti:

"Ortahisar - Göreme arasında yol yapacağız diye milyonlarca yıllık peribacaları yıkılıyor. Bu yapılan tarihe, Anadolu’ya ihanettir. Yol başka güzergahtan yapılabilir ama bu peribacaları bir daha asla gelmez. Bu ihanetin hesabını sormak boynumuzun borcu.

UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde bulunan Kapadokya'daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor.
@TCKulturTurizm ve @MehmetNuriErsoy tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir.

Kapadokya bölgesinden ihanetin görüntüleri gelmeye devam ediyor. Bu ihaneti, rezaleti durdurun. Dünya’da başka kapadokya yok, peribacalarına kıymayın. #Peribacalariniyikiyorlar"

Basın isyanı köpürttü

ANKA Haber Ajansı, Sözcü gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Birgün gazetesi, Yeniçağ gazetesi, Evrensel gazetesi, Dünya gazetesi, Sol Haber, GazeteDuvar, t24, Tele 1 ve Halk TV de Ali'nin Veli'nin lafına bakmayıp araştırmak yerine Peribaca isyanına önemli yer vererek servis etti:

Veli Ağbaba da yüklendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Twitter'daki @veliagbaba onaylı hesabından CHP'li Ali Öztunç'a destek vererek şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeye dair güzel olan ne varsa yıkmaya ant içmişler. Şimdi de Kapadokya'da yol yapma bahanesiyle peri bacaları yıkılıyor. Bunun IŞİD zihniyetinden ne farkı var? Bu ihanettir! Bir açıklama bekliyoruz. @MehmetNuriErsoy , bu rezaleti bir an önce durdurun."

Bakan danışmanı "hop hop" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Selim Terzi ise Twitter'daki @selimtrz hesabından CHP'li milletvekillere şu yanıtı verdi:

"Sn Vekiller... Öncelikle o bir peri bacası değil, kaçak yollarla oyulmuş bir WC, iş makinasının yaptığı o kaçağı oradan kaldırmak. Polemik yaptığınız yol ise Tokalı Kilise ile Göreme Açık Hava Müzesi’ne zarar veren yolun alternatifi ve en yakın peri bacasına 20 mt."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1778218/chp-genel-baskan-yardimcilarinin-kacak-wc-yikimi-isyani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.