"Kapadokya'ya saplanan hançeri çıkarıyoruz"

Peribacalarının yıkıldığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcılarının "Kapadokya'ya hançer saplanıyor" iddiasına yanıt geldi: "Kapadokya'nın kalbine hançer saplamıyoruz, tam tersine 50 yıl önce saplanmış hançeri çıkarıyoruz." Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Selim Terzi ise dünkü açıklamaya rağmen algı oluşturmaya çalışan Tarkan, Şahan Gökbakar ve Tan Taşçı'ya cevap verdi: Bu sanatçılara 'Kaçak helayı yıkmak" ve “Tarihi dokuya zarar veren yolun taşınması' olduğunu yazdım...
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 20:02
"Kapadokya'ya saplanan hançeri çıkarıyoruz"

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, "Nevşehir'in Ortahisar ve Göreme beldesi arasına yapılan yol çalışmasında peribacalarının iş makinesi ile yıkıldığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

Ortahisar ve Göreme beldelerini birbirine bağlayan ve uzun senelerdir kullanılan yolun, Göreme Açık Hava Müzesi'nden geçtiğini, bu alandaki tarihî kilise ve peribacalarına zarar verdiğini vurgulayan Mustafa Ateş, Kapadokya Alan Başkanlığının kararı ile bu yolun trafiğe kapatılması için başlanılan alternatif yolun yapımının devam ettiğini belirtti.

Mustafa Ateş, alternatif yol çalışmalarının 5-7 metre genişlikte ve 2,2 kilometre uzunluğunda olduğunu ve mevcutta kullanılan kadastral yol hattında yürütüldüğünü, yolun son 200 metrelik kısmında bulunan peribacalarına zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını kaydetti.

Ortahisar-Göreme beldeleri arasındaki henüz trafiğe kapatılmamış eski yolu kullanan ağır tonajlı araçların yaydığı titreşimin çevredeki tarihî kiliselerin fresklerinde dökülmelere yol açtığını söyleyen Mustafa Ateş, çalışmanın tam anlamıyla Kapadokya'nın geleceğini kurtarmaya yönelik olduğunun altını çizdi.

"Peribacaları yıkılıyormuş algısı yaratılmaya çalışılıyor"

Sosyal medyada siyasilerin ve o siyasi grupları destekleyen bazı ünlü isimlerin peribacalarına zarar verildiğine yönelik oluşturmak istedikleri algının en iyimser ifadeyle bilgi sahibi olmamalarından kaynaklandığını söyleyen Mustafa Ateş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Halihazırda kullanılmakta olan Ortahisar-Göreme yolunun altında, yaptırdığımız jeoradar çalışmasına göre 7-8 tane kaya dam bulunmaktadır. Bunların kilise veya farklı bir müştemilat olup olmadığı zamanla gün yüzüne çıkacak. Muhalefetin dediği gibi biz Kapadokya'nın kalbine hançer saplamıyoruz, tam tersine 50 yıl önce saplanmış hançeri çıkarıyoruz. Yeni alternatif yolla, hiç zararsız diyebileceğimiz bu yolla, mevcut yolun altındaki kilise ve benzeri müştemilatları da kurtarmış ve turizme açmış olacağız. Peribacaları kesilmiyor. Orada daha önce izinsiz yapılan iki adet WC ünitesi kaldırıldı. Bununla ilgili Kapadokya Alan Başkanlığının kararları var. Onun dışında hiçbir peribacası veya kiliseye müdahale edilmedi. Asla böyle bir durum söz konusu değildir. Medyada çıkan görüntüler farklı bir taraftan çekim yapılarak bilhassa peribacaları yıkılıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir durum asla söz konusu değil. İki kaçak tuvaletin olduğu kaya niteliksiz bir kaya."

Tarkan, Şahan Gökbakar ve Tan Taşçı'ya cevap

Öte yandan dün "Peribacaları yıkılıyor" algısını yürüten CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Veli Ağbaba'ya sosyal medyadan yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Selim Terzi, açıklamalara rağmen siyasi algıyı sürdüren Millet İttifakı destekçisi sanatçılara da bugün cevap verdi.

Tarkan, Şahan Gökbakar ve Tan Taşçı'nın Twitter hesaplarındaki paylaşımlara karşılık veren Selim Terzi, "Kapadokya konusunda hiç bir bilgisi olmadan paylaşım yapan Şahan Gökbakar, Tan Taşçı ve Tarkan... Bu sanatçıların hepsine konunun 'Kaçak helayı yıkmak' ve 'Tarihî dokuya zarar veren yolun taşınması' olduğunu yazdım. Henüz doğrularla ilgilenmediler. Umarım okurlar." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1782060/kapadokyaya-saplanan-hanceri-cikariyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.