Türkiye'den Azerbaycan'a başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanlığı Azerbaycan'a başsağlığı diledi.
Büşra Ünal
|
13 Eylül 2022, Salı - 22:16
Türkiye'den Azerbaycan'a başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan büyük provokasyon sonucu şehit olan Azerbaycan askerleri için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'daki @MevlutCavusoglu onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda yaşamını yitiren Azerbaycan ordusunun kahraman şehitlerine rahmet, yakınlarına sabır ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye her zaman can Azerbaycan'ın yanında olacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanlığından Azerbaycan'a başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanlığının @tcsavunma onaylı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz. Ermenistan, yıllardır süregelen provokatif ve saldırgan tutumunu tamamen terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız."

Azerbaycan ordusundan 50 asker şehit

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan'la sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyon gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Bakanlığın açıklamasında, 42'si Azerbaycan ordusundan, 8'i Devlet Sınır Hizmetleri askeri personelinden olmak üzere toplam 50 askerin şehit olduğu kaydedilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1778375/turkiyeden-azerbaycana-bassagligi-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.