Başakşehir-Galatasaray maçının ilk 11’leri belli oldu

Haftanın önemli maçında 2’de 2 yapan Galatasaray, sezona mağlubiyetle başlayan son şampiyon Başakşehir’e konuk oluyor.
Büşra Bayrak
|
20 Eylül 2020, Pazar - 18:14
Başakşehir-Galatasaray maçının ilk 11’leri belli oldu
Sarı kırmızılılar Süper Lig’in ilk maçında Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup etti. Ardından UEFA 2. Ön Eleme Turu’nda Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü’yü aynı skorla yenip tur atladı.
Gaatasaray, Başakşehir’i de geçerek hem 3 puan almak hem de 3’te 3 yapmak istiyor.
Geçen sezon tarihindeki ilk şampiyonluğu alan Başakşehir ise deplasmanda ligin yeni takımlarından Atakaş Hatayspor'a 2-0 mağlup oldu.
Turuncu-lacivertliler de morali yüksek Galatasaray önüne tecrübeli kadrosuyla galibiyet için çıkıyor.



İlk 11'ler

Maç öncesi iki takımın ilk 11’leri de açıklandı.
Buna göre, ev sahibi Başakşehir; Mert, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Hasan Ali, İrfan Can, Mahmut, Visca, Aleksic, Berkay, Demba Ba 11’i ile mücadele edecek.
Galatasaray ise Fatih, Omar, Marcao, Luyindama, Saracchi, Taylan, Emre Kılınç, Arda Turan, Feghouli, Belhanda ve Falcao ile sahada olacak.

Maç saat kaçta başlayacak ,hangi kanalda yayınlanacak?

Başakşehir Galatasaray maçı bu akşam saat 19.00'da Başakşehir Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Müsabaka beIN SPORTS HD1 kanalından canlı yayınlanacak.

Arda, eski takımına karşı

Altyapısından çıktığı Galatasaray’a 9 yıl aradan sonra dönen Arda Turan, eski takımı Medipol Başakşehir’e karşı ilk kez forma giyecek.

Arda, Barcelona’dan kiralık olarak 2018’in ocak ayında Medipol Başakşehir’e transfer oldu. Turuncu-lacivertli takımda 2 yıl kalan tecrübeli futbolcu, ocak ayında İstanbul temsilcisi ile yollarını ayırdı. Mayıs’ta Barcelona ile sözleşmesinin sona ermesiyle Galatasaray’a dönen Arda, eski takımı Medipol Başakşehir’e karşı sarı kırmızılı formayı giyecek.

Galatasaray - Başakşehir rekabetinde son durum

Galatasaray ile Süper Lig’in son şampiyonu Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 25. kez karşı karşıya gelecek. Oynanan 24 maçtan 11’ini Galatasaray, 7’sini Başakşehir kazandı, 6 karşılaşma berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 38 golüne karşılık Medipol Başakşehir 35 gol attı.

Galatasaray, son 12 maçta sadece 3 kez kazandı. Sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir ile ligde yaptığı son 12 müsabakada 3 kez galip gelebildi. Bu dönemde maçların 4’ü berabere bitti, Başakşehir 5 kez sahadan galip geldi.

Medipol Başakşehir’in ev sahipliğinde yapılan 12 lig maçında taraflar beşer kez galip geldi, son 2 müsabaka berabere bitti.

Fatih Terim öğrencisi Okan Buruk'a karşı üstünlük sağladı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, eski futbolcusu Okan Buruk’un yönettiği takımlara karşı üstünlük kurdu. İki teknik adamın Süper Lig’de karşılaştığı 8 maçta Terim 3 galibiyet alırken, Buruk 2 kez kazandı. Üç müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Fatih Terim, tamamı Galatasaray’ın başında olmak üzere Medipol Başakşehir’le 9 kez karşılaştı. Tecrübeli teknik adamın takımı, bu müsabakaların 5’ini kazanırken, 3’ünden beraberlik, 2’sinden yenilgiyle ayrıldı.

Galatasaray Başakşehir'i deplasmanda 5 yıldır yenemiyor

Galatasaray; Başakşehir’i deplasmanda en son 3 Ekim 2015’te yendi. Ardından rakibiyle çıktığı 1’i kupa 5 maçtan da galibiyetle ayrılamadı. Başakşehir; bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Galatasaray, lig tarihinde geride kalan 62 sezonda 21 kez 2’de 2 yaparak sezona başladı. Cim Bom en son; 2018-2019’da ilk iki hafta deplasmanda Ankaragücü’nü 3-1, sahasında da Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek açılış yapmış ve sezonu da şampiyonlukla tamamlamıştı.

Başakşehir ilk 2 maçı kaybetmesine rağmen şampiyon olmuştu

Ancak, Turuncu-Lacivertliler geçen sezonu da Yeni Malatya (3-0) ve Fenerbahçe (2-1) yenilgileriye açmış, sezon bitiminde şampiyon olarak tarihe geçmişti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/177854/basaksehir-galatasaray-macinin-ilk-11leri-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.