Babacan: " Bütün Türkiye'de değişim talebi çok güçlü"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçen ay 18 ile gittiğini ve çok güçlü bir değişim talebi olduğunu belirterek, “Bu seçimde büyük bir değişiklik olacak" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 15:21
Babacan: " Bütün Türkiye'de değişim talebi çok güçlü"

Ali Babacan Ankara’nın Çubuk ilçesinde vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinledi.

“İsyan edecek o kadar çok şey var ki”

Ziyaret ettiği bir esnaf, Babacan’a“Fazlasıyla çalışıyoruz ama çalıştığımızın hiçbir değerini bulamıyoruz. Her gün zam, her gün zam… Bıktık. İsyan edecek o kadar çok şey var ki… Allah kurtarsın bizi. Gelecek adama Allah kolaylık versin. Onu da düşünüyoruz” dedi.

“Seçimler olsun, çabuk toparlar”

Babacan bu sözleri “Seçime kadar böyle. Seçime kadar düzelmez. Seçimler olsun, çabuk toparlar. O işlerle ‘biraz’ uğraştık. Dışarıdan zor gibi görünüyor ama dürüst ve ehil kadroyu kilit noktalara getirdiğin anda memleket ayağa kalkıyor” diye yanıtladı.

“Dolmuşçuyu ezdirmeyin”

Seyir halindeyken Babacan’ı gören kadın minibüs şoförü aracının penceresinden Babacan’a seslendi. Şoförün “Dolmuşçuyu ezdirmeyin Allah aşkına. Biz bittik. Bizi bitirdiler” sözleri üzerine Babacan “Lastik, yedek parça, motorin… Hepsinin farkındayız. Çalışacağız” diye karşılık verdi.

“İlk defa sizi deneyeceğiz”

Çubuk’ta düzenlenen Turşu ve Kültür Festivali’ni de ziyaret eden Babacan’a bir vatandaş Babacan’a “İlk defa sizi deneyeceğiz. İnşallah olursunuz. Temennimiz, şu pahalılığı indirmek” dedi.

“Döviz kuruyla ilgili sarsıntılar iç kaynaklı”

Babacan katıldığı bir sohbette ise ekonomiyi değerlendirdi.

“Dengeler tamamen bozuldu. Pandemi ve sonrasındaki ekonomik şartlar gerçekten karışık gidiyor. Bir kısmı dış kaynaklı. Ama önemli bir kısmı da iç kaynaklı” diyen Babacan, “Döviz kuruyla ilgili bütün bu sarsıntılar tamamen iç kaynaklı. Dünyada döviz kurları bu kadar dalgalı değil. Bir tek Türkiye’de… Toplam enflasyon da savaşan ülkelerde, Rusya’da ve Ukrayna’da, bakıyorsun, yüzde 15-20… Bizdeki kadar yüksek enflasyon ne G20’de ne OECD’de var” ifadelerini kullandı.

“Çok güçlü bir değişim talebi var”

Partisinin çalışmaları için tüm Türkiye’yi gezdiğini söyleyen Babacan “Bu seçimde büyük bir değişiklik olacak. Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Geçen ay 18 ile gittim. Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir değişim talebi var” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1779377/babacan--butun-turkiyede-degisim-talebi-cok-guclu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.