Erdoğan'dan Yasemin Adar Yiğit'e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2'nci defa dünya şampiyonu olan millî güreşçi Yasemin Adar Yiğit'i telefonla aradı ve tebriklerini iletti.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 22:37
Erdoğan'dan Yasemin Adar Yiğit'e tebrik telefonu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kiloda finalde Mısırlı Samar Hamza'yı mağlup ederek altın madalya kazandı.

Müsabaka sonrası Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Yasemin Adar Yiğit’i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştürdü.

Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’ tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya şampiyonu oldun. Biz de arkadaşlarımızla çalışmadaydık, izledik. Tebrik ediyorum. O boyunduruğu başta atsaydın daha da rahat olacaktı. İkinci dünya şampiyonluğunu alman bizleri mutlu etti. Tebrik ediyorum." dedi.

Yasemin Adar Yiğit ise, "Cumhurbaşkanım burada Türk kadının gücü gösteriyoruz. Nene Hatunların, Şerife Bacılarının arkasından geliyoruz. İnşallah en yakın zamanda sizinle görüşmek isteriz. Yarın Buse Tosun arkadaşımız var. Onun da çok güzel maçlar yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1782661/erdogandan-yasemin-adar-yigite-tebrik-telefonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.