Sincanlılar belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşayan vatandaşlar, köpek sorunu, çağrı merkezinde bulunan personel saygısızlığı, sivrisinek sorunu gibi birçok konuda belediyeye şikayetlerini iletti.
Ecem Çetin
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 10:41
Sincanlılar belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşayan vatandaşlar şikayetlerini yazdı. 

Vatandaşlar, park oyuncaklarının eski ve yetersiz olmasından yürüyüş halılarının olmamasından , internet sorunundan, cenaze hizmetlerinden, köpek sorunundan , çağrı merkezinde bulunan personel saygısızlığından, park sulama sorunundan, inşaat çalışmasından, sivrisinek ve çöp kamyonu gürültüsünden dolayı şikayetlerini dile getirdiler. 

Vatandaşlar sorunlara çözüm bulunması için belediyeden talepte bulundu.

İşte o şikayetlerden bazıları;

"Çocuklar oynarken gözleri kum içinde kalıyor"

Bir vatandaş, mahallede bulunan bir parkta oyuncakların yetersiz oluşundan ve zeminin kum olmasından dolayı şikayetçi oldu. 

" Yenikent Menderes mahallesi  812 sokak Hacı Bektaş Parkı'nda oyun alanının altı zemin halısı olmasını istiyorum. Çocuklar oynarken birbirine kum atıyorlar,  Buradaki en bakımsız park burası temizlik açısından değil ama oyuncak yetersiz, yürüyüş halısı da olmasını rica ediyorum"

"İlgilenme yok bakılmıyor"

Erdi isimli bir vatandaş, Tuna parkındaki internet sorununu dile getirdi. 

" Kullanamıyoruz, yararlanamıyoruz, ilgilenme yok bakılmıyor. Selçuklu Mahallesi Tuna Parkı'nın interneti yaklaşık 5 gündür kesik lütfen acar mısınız?"

"Çözülebilecek basit bir olay bizi derinden üzdü"

Çelebi isimli bir vatandaş, cenaze hizmetinde sandalye ve masa ihtiyacının bahaneler sunularak karşılanmamasından dolayı şikayetini yazdı. 

"10 Haziran 2022 tarihinde vefat eden eniştem h****nin taziyesi için çeşitli bahaneler söylenerek sandalye masa ihtiyacımız karşılanmadı. Doğru bir planlama ile çözülebilecek basit bir olay bizi derinden üzdü. Her zaman cenazemiz olmuyor, bir kere ihtiyacımız oldu onda da yanımızda olunmadı. Börek ve lokum gönderildi. İkram için teşekkür etmekle birlikte daha iyi bir organizasyon yapılabilir. Saygılarımla"

"Köpekler yüzünden dışarı çıkamaz hale geldik"

Merve isimli bir vatandaş, köpek sorunundan dolayı şikayetini iletti. 

"Ortapınar TOKİ'lerde köpekler yüzünden dışarı çıkamaz hale geldik. 9 -10'a yakın köpek hep burada. Çocuklarla markete gidene elinde bir şey olursa saldırıyorlar. Korkudan parka bile gidemiyoruz, hemen üzerimize doğru koşuyorlar. O yüzden gitmiyoruz. Gereğinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Köpek seslerinden sabah 6 da uyanıp uyuyamıyoruz bile artık."

"Belediyeyi aradım maalesef çözüm olmadı"

Yasemin isimli bir vatandaş, çocuk parkının tazyikli su ile sulanmasından ve parkta bulunan fiske ve cimlerin sulanmamasından dolayı şikayetini yazdı. 

"Sincan Yenikent'te oturuyorum 831. Cadde arkasında bir tane çocuk parkı var. Kamyonun üzerinden tazyikli su fışkırtarak suluyorlar göl oluyor. Park için iki defa belediyeyi aradım fiske ile cimlerin sulanmasını istedim. Ama maalesef çözüm olmadı. Bugün sulama ekibine rica ettim sulamadılar. Ama yarın yine sulayacaklar ve çocuklar oynayamayacak parkta."

"Ne gelen oldu ne giden"

Burak isimli bir vatandaş işe pazar günü erken saatlerde yapılan inşaat çalışmasından dolayı şikayetçi olduğu dile getirerek şunları söyledi:

"Sincan zabıtasını "pazar günü saat 07.00'de inşaat çalışması yapılıyor gürültüden rahatsız oluyoruz " diye aradım. Ne gelen oldu ne giden. Daha önce de yine aynı konudan aradım kimse gelmedi. ( pazar günü inşaat çalışması saat:10.00 da baslar). Bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum"

"Sincan Belediyesinin bu ikinci terbiyesizliği oldu bana"

Cüneyt isimli bir vatandaş, şikayet için aradığı Sincan Belediyesi çağrı merkezinde personelin kendisine saygısızca davrandığını söyledi. 

"Ben Sincan Ulubatlı Hasan Mahallesi Gürgen sokak' ta bakkalım. Dükkanım köşe başı olduğu için her rüzgarda pislikler önümde. Belediyeye ait bölüme toplanıyor. Belediye temizlik birim müdürüne şikayetimi ilettim ve kendisi ilgilenerek düzenli temizletti. Fakat temizlik birimi eleman değişikliği yaptı ve yine pislik götürüyor burayı. Sincan Belediyesi çağrı merkezine ait 444 47 62 telefonu 09 Eylül 2022 tarihinde saat akşam 5 sularında şikayet için aradığımda karşıma M**adlı çağrı merkezi görevlisi çıktı. Durumu anlattım bana cevap olarak biz kimsenin uşağı değiliz şeklinde cevap verdi. Kendisini şikayet edeceğimi gerekirse belediye başkanına çıkacağımı belirttim. Gel belediye seni bekleyeceğim başkanın yanına beni de çağırt dedi. Anlaşılan parti olarak reis biz milletin hizmetkarıyız derken, Sincan belediye personeli bize padişahlık- dayılık yapıyor. Ya da diğer partilere mensup personeller vatandaşla belediyenin arasını bozuyor. Neyse partim olan Sincan Belediyesinin bu ikinci terbiyesizliği oldu bana. Bundan sonra halkın hizmetkârı değil de halkına dayılanan Sincan belediye personellerinize gereken ceza ve yaptırım uygulanması yıllardır üyesi olduğum partiden istifa edeceğim ve her insana belediyenizin yaptığı bu terbiyesizlikleri örnek olarak göstereceğim."

"Mahallecek bu durumdan şikayetçiyiz lütfen ilaçlama yapılsın"

Tülay isimli bir vatandaş, sivrisineklerin rahatsız edici olduğu şikâyet etti. 

"Yaz ayında Sincan'da çok fazla sivrisinek var. Mareşal Çakmak Mahallesi'nde oturuyorum. Gerçekten çok rahatsız edici. Geceleri evimde 10 tane sivrisinek öldürdüm. Buna bir iş atılmalı ilaçlama yapılmalı ağaçlara, sokaklara. Mahallecek bu durumdan şikayetçiyiz lütfen ilaçlama yapılsın!"

"Bizler için tehlike arz etmekte"

Yavuz isimli bir vatandaş sokak köpeklerinin tehlike saçtığını belirterek, çözüm istedi. 

"Sincan Saraycık TOKİ bölgesinde haddinden fazla sokak köpeği mevcuttur. Bu durum hem çocuklarımız hem eşlerimiz hem de bizler için tehlike arz etmekte. Daha bu akşam bir çocuğa saldırdılar. Başıboş gezen küpeli, küpesiz fark etmeksizin sokak köpeklerinin toplanarak hayvan barınaklarına sevk edilmesini talep ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1783257/sincanlilar-belediyeye-sikayetlerini-iletti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Songül şenkal
24 Ağustos 2023, 21:02
Sincan alcı mh sinde sokak lambaları neden yok karanlıkta dışarı çıkılmıyor köpekler sokaklarda akşam dışarı çıkamıyoruz