“İlk Evim, İlk İşyerim” projesi ödeme şartları değişti

​ ​“İlk Evim, İlk İşyerim” isimli sosyal konut projesinde ödeme şartları değişti. TOKİ, kurayı kazananlar için “konutun teslimini takip eden ay” olarak duyurulan taksit ödemeleri başlangıcını “sözleşme tarihini takip eden ay” olarak değiştirdi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 17:49
“İlk Evim, İlk İşyerim” projesi ödeme şartları değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin en büyük projesi olarak nitelenen “İlk evim, İlk İşyerim” projesinin tanıtımını dün yaptı.

Tanıtımın üzerinden daha 24 saat geçmeden TOKİ’nin sitesinde ödeme şartları değiştirildi. 

Sosyal Konut Projesi'nde kurayı kazananlar için taksit ödemeleri 13 Eylül’de 'konutun teslimini takip eden ay' olarak belirtilmişti. TOKİ’nin internet sitesinde bu ifade “Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacaktır” şeklinde değiştirildi.

Projenin yapılacağı ildeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubelerinden yapılacak başvurular, 31 Ekim’e kadar kabul edilecek. E-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Proje tanıtımı ilk olarak TOKİ’nin internet sitesinde yapılmış ve burada taksit ödemelerinin konutun tesliminden sonraki ay başlayacağı bilgisi yer almıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tanıtımın ardından TOKİ’nin sitesindeki bu ifade değiştirildi.

Öte yandan Erdoğan, sosyal konut projesinde aylık taksit tutarlarının sabit kalmayacağı yönünde açıklama yapmıştı. Bu çerçevede, ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki “Memur Maaş Artış Oranı” dikkate alınarak aylık taksit ödemelerinde artış yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784344/ilk-evim-ilk-isyerim-projesi-odeme-sartlari-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.