Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi için geldiği Özbekistan'ın Semerkant şehrinde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti.
Büşra Ünal
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 21:34
Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi için Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları sürüyor.

16 Eylül Cuma (yarın) başlayacak zirve öncesi içlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de olduğu liderlerle bir araya gelerek Semerkant Kongre Merkezi'nde ağaç dikme törenine katılan Erdoğan, daha sonra Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın zirve oturumuna hitap etmesi, çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi sonrası Erdoğan’ın, New York’ta yapılacak BM (Birleşmiş Milletler) 77’nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için ABD'ye hareket etmesi planlanıyor.

Erdoğan'a teşekkür etmişti

Türkiye, sel felaketi sebebiyle 1500 kişinin yaşamını yitirdiği Pakistan'a insani yardımlar göndermişti. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'nin insani yardımlarından ötürü Erdoğan'a teşekkür etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784451/erdogan-pakistan-basbakani-serifi-kabul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.