Abdülkadir Selvi’den “Esed Özbekistan’a gelseydi Erdoğan görüşecekti” iddiası

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MKYK'da “Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm” dediğini iddia etti.
Ersin Küçükbarak
|
16 Eylül 2022, Cuma - 09:18
Abdülkadir Selvi’den “Esed Özbekistan’a gelseydi Erdoğan görüşecekti” iddiası

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AK Parti MKYK'dan elde ettiği perde arkası haberini paylaştı. Buna göre toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Semerkant'ta Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşüp görüşmeyeceği gündeme geldi.

Selvi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Esad Şanghay beşlisine gelmiyor. Böyle bir davet de yok” açıklaması yaptığını ve ardından Erdoğan'ın söz aldığını dile getirdi.

Selvi, yazısında şunları paylaştı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay ziyareti, hafta başında yapılan AK Parti MKYK toplantısında da gündem oluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Semerkant’ta Esed’le görüşeceğine dair haberler olduğu hatırlatılarak, “Erdoğan ile Esed görüşecek mi?” diye soruyorlar. Çavuşoğlu, “Esad Şanghay beşlisine gelmiyor. Böyle bir davet de yok” diyor.

Tabii Esed gelmiyorsa o zaman görüşme de olmayacak demektir. Zaten zirve başladı, Esed yok. Böyle bir görüşme de yapılmayacak.

Ancak Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu yanıtından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sözü alıyor ve şu tarihi açıklamayı yapıyor, “Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm” diyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784600/abdulkadir-selviden-esed-ozbekistana-gelseydi-erdogan-gorusecekti-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.