Türkiye ve ABD'den ortak açıklama

Türkiye ile ABD arasındaki Stratejik Mekanizması üçüncü tur istişareleri hakkında ortak yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, iki ülke arasındaki sarsılmaz savunma ortaklığının daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesine ilişkin ortak taahhütler teyit edildiği belirtildi.
Onur Çetinkaya
|
16 Eylül 2022, Cuma - 09:32
Türkiye ve ABD'den ortak açıklama

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması üçüncü tur istişareleri hakkında ortak açıklama yayımlandı. 

İki ülkenin ortak açıklamasında istişarelerin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın başkanlığında 15 Eylül'de Washington'da gerçekleştirildiği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland'ın da istişarelere katılım sağladığı belirtilen açıklamada, Türkiye ile ABD arasındaki köklü ortaklık ilişkisinden ve mekanizma çerçevesinde daha önce yapılan görüşmelerden hareketle, NATO müttefiki iki ülke arasındaki güçlü iş birliğinin teyit edildiği, ikili ilişkiler ile stratejik ve küresel meselelere dair kapsamlı görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Ukrayna'nın bütünlüğüne destek 

Açıklamada, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin temellerini oluşturan ekonomik, güvenlik, kültürel ve sosyal derin bağların gözden geçirildiği vurgulandı.

Tarafların ortak paylaşımında Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek verildi.

Öte yandan Türkiye ile ABD'nin karşılıklı görüşmelerinin devam edeceği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784623/turkiye-ve-abdden-ortak-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.