Memur ve asker maaşlarında 3 kat artış

Lübnan Meclisi tarafından memurların, askerlerin ve emeklilerin maaşlarında 3 kat artış yapılmasına onay verildi.
Büşra Ünal
|
16 Eylül 2022, Cuma - 21:58
Memur ve asker maaşlarında 3 kat artış

Lübnan resmi ajansı NNA'da servis edilen habere göre Lübnan Meclisi, 2022 bütçe taslağının görüşüldüğü bir oturum düzenledi.

Meclis, düzenlenen oturumda, kamu sektörü çalışanları (memurlar), emeklilerin  ve askeri personelin maaşlarını 3 kat artırmayı kabul etti.

Meclisteki oturumda milletvekillerine hitap eden Lübnan Maliye Bakanı Yusuf el-Halil, harcamaların 47 bin 328 milyar Lübnan lirasından (1,2 milyar dolar) 37 bin 859 milyar liraya (974 milyon dolar) düşürüldüğü açıklamasında bulundu.

Yusuf el-Halil, bütçe açığının, toplam harcamaların yüzde 36'sına denk gelen 13 bin 500 milyar liraya (3,5 milyon dolar) ulaşmasının beklendiğini dile getirdi.

26 Eylül'e ertelendi

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, bazı parlamento bloklarının milletvekillerinin bütçe ile ilgili oylama sırasında geri çekilmesi sebebiyle bütçe görüşmelerini 26 Eylül 2022 tarihine erteledi.

"Değişim" ve "Güçlü Cumhuriyet" blokları dahil olmak üzere bazı bloklar, hâlihazırdaki bütçenin "gerçek bir vizyon ve ciddi reformlardan uzak olduğu" görüşünü savunuyor.

Lübnan 2 seneden uzun zamandır, yerel para biriminin dolar karşısında rekor değer yitirmesine; ilaç ve yakıt başta olmak üzere temel emtia sıkıntısına ve vatandaşların satın alma gücünde büyük düşüşe yol açan tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1785566/memur-ve-asker-maaslarinda-3-kat-artis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.