AB'den toplu mezarlarla ilgili Rusya'ya kınama

AB (Avrupa Birliği), Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv bölgesine bağlı İzyum şehrinde bulunan toplu mezarlarla ilgili olarak, "Bu vahşeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz." açıklamasında bulundu.
Büşra Ünal
|
17 Eylül 2022, Cumartesi - 00:11
AB'den toplu mezarlarla ilgili Rusya'ya kınama

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "AB, Rus ordusundan kurtarılan İzyum kentinde Ukraynalı yetkililer tarafından 440'tan fazla cesedin keşfedildiği toplu mezarlar karşısında derinden sarsıldı. Bu vahşeti, mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yazılı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşta binlerce sivilin katledilği, çok daha fazlasına işkence yapıldığı, kaçırıldığı, cinsel saldırıya uğradığı ya da zorla yerlerinden edildiği kaydedildi.

Rusya'ya savaşın derhal durdurulması çağrısında bulunulan açıklamada, "Rusya siyasi liderliği ve Ukrayna'da devam eden uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ihlallerine karışan herkes sorumlu tutulacaktır. AB bu konuda her türlü çabayı desteklemektedir." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1785633/abden-toplu-mezarlarla-ilgili-rusyaya-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.