Erdoğan, "Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu. Erdoğan, "Enflasyon tek haneye düşürmeye kararlıyız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Eylül 2022, Pazar - 16:14
Erdoğan, "Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı.

Dünyanın tamamı gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınında İTO ile etkin çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdoğan "Son 20 yılda çok saldırı ve oyunla mücadele ettik. Ekonomi de saldırılara maruz kaldı." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den örnek veren Cumhurbaşkanı," Artık büyük liderler bile faizi yükseltmenin değil düşürmenin faydalı olduğunu ikrar etti, mesela Putin de faizi düşürmeye başladı. Başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum. Düşük faizle aldığınız kredi ile yapacağınız yatırım istihdam sağlayacak." ifadelerini kullandı.

"Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız"

Enflasyonu şubat ayında makul seviyelere indirileceğine vurgu yapan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Enflasyonu  tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Geçmişte bunu biz yaptık. Faizi yüzde 4,6'ya enflasyonu 6,2'ya indirdik." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1799514/erdogan-enflasyonu-tek-haneye-indirmekte-kararliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.