Erdoğan," Düşük faizin enflasyondaki etkisini daha güçlü göreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.
Onur Çetinkaya
|
12 Aralık 2022, Pazartesi - 12:14
Erdoğan," Düşük faizin enflasyondaki etkisini daha güçlü göreceğiz"

Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

''Savunma Sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükseldi''

Özellikle savunma sanayiinde Türkiye şampiyonlar ligine yükselmiştir. 20 yıl gibi kısa bir sürede büyük bir başarı hikayesi yazdık diye Erdoğan,"Toplam 248 milyon dolar savunma sanayii ihracatı yapabiliyorken, inşallah bu sene 4 milyar doları aşacağına inanıyorum. Bundan 20 yıl önce savunma sanayisinde faaliyet gösteren firma sayımız 56 iken bugün aynı alanda 1600'den fazla firmamız bulunuyor. Savunma projelerimizin bütçesini yaklaşık 5,5 milyar dolardan, ihale süreci devam edenlerle birlikte 75 milyar doların üzerine çıkardık." ifadelerini kullandı.

"Vizontele muhalefetini kendi cahilliği ile baş başa bırakıyoruz''

Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı hedeflendiğini belirten Cumhurbaşkanı, muhalefete eleştiride bulundu. 

Cumhurbaşkanı,"Togg'un fabrika açılışına gelmeyip, 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini ise kendi cahilliği ile baş başa bırakıyoruz. Bu gençlik ithal değil yerli ve milli.'' diye konuştu.

''Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz ile yeni bir dönem başlattık" 

Türk Hava Yollarının yolcu sayısında rekor kırdığının altını çizen Erdoğan, doğal gaza ilişkinde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz ile yeni bir dönemi başlattık. Son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz." diye konuştu. 

Faiz ve enflasyon mesajı 

Hayat pahalılığı meselesini adım adım çözüme kavuşturuyoruz diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla ilgili mesaj verdi. Erdoğan, "Düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakında daha güçlü hissedeceğiz." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1998763/erdogan-dusuk-faizin-enflasyondaki-etkisini-daha-guclu-gorecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.