Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çalışanlara ve iş verenlere destek müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İş insanlarımızla bazı müjdeleri paylaşmamak olmaz. Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluğunun kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kavramına girecektir. İşverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğalgaz, ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz” dedi.
Zeliha Demirci
|
25 Eylül 2022, Pazar - 18:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çalışanlara ve iş verenlere destek müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende restorasyon, kültür-sanat, turizm, teknoloji, girişimcilik ve dönüşüm olmak üzere 6 kategoride ödül verildi.

Ödül töreninde iş adamlarına müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş insanlarımızla bazı müjdeleri paylaşmamak olmaz. İki müjdemiz her üyemizi ilgilendiren, çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamının yöntemiyle ilgilidir. Temmuz ayından itibaren de ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yıl sonunda yeniden değerlendirerek bu rakamı tekrar belirleyeceğiz. Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kavramına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyoruz. Bir değir müjdemiz çalışanlara yapılacak elektrik ve doğalgaz ödemelerinden vergi ve prim yükünün kaldırılmasıyla ilgilidir. İşverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğalgaz, ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz. Yurt dışında inşaat, bakım, onarım gibi işleri teknik hizmetlerinde çalıştıran işletmelerimiz bu kişiler için gelir vergisi ödemeyecekler. Bu uygulamayla amacımız yurt dışında inşaat yapan firmalarımızın kendi vatandaşlarımızı istihdam etmelerini desteklemektir. Bu yeniliklerin çalışanlarımıza, iş insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1799589/cumhurbaskani-erdogandan-calisanlara-ve-is-verenlere-destek-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.