Meral Akşener: Bir kez olsun bizi dinle

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, özelleştirme programına dahil edilen TEİAŞ üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Akşener, "Kontrol kamuda olmaz ise bağımsızlığımız tehlikeye girer. Hani beka diyorlar ya işte burası bekanın zırt dediği yer. Bir kez olsun bizi dinle. Türk devletinin varlıkları senin ve iş bilmez kadrolarının oyuncağı değildir" dedi.
Ankara Masası
|
07 Temmuz 2021, Çarşamba - 11:38
Meral Akşener: Bir kez olsun bizi dinle

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, elektrik iletiminin özelleştirme programına alınmasına tepki gösterdi. Akşener'in gündeminde kamuya yönelik israf genelgesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ücretsiz koronavirüs aşısı' söylemleri de vardı.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

TEİAŞ'ın özelleştirilmesi

Belli sektörlerde tüketiciye en az maliyetle topluma en fazla fayda sağlamak için tek bir kamu firmasının olması gerektiğine değinen Akşener, "Bu sektörde hizmeti tek firmayla vermek toplum yararınadır. Özel bir şirkete geçerse fiyatlar o şirketin yararına olacaktır. Tam da işte bu nedenle özelleştirme fikrinin annesi olan Margaret Thatcher bile iktidarında elektrik iletimi özelleştirmemiştir. TEİAŞ kar amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Kontrol kamuda olmaz ise bağımsızlığımız tehlikeye girer. Hani beka diyorlar ya işte burası bekanın zırt dediği yer. Bir kez olsun bizi dinle. Türk devletinin varlıkları senin ve iş bilmez kadrolarının oyuncağı değildir." ifadelerini kullandı.

Kamuya israf genelgesi

Kamudaki israfa son verin dediğimizde itibarda tasarruf olmaz diyenler tasarruf genelgesi çıkardı. Ama saray bu genelgenin yanından bile geçmiyor. Yine itibardan tasarruf etmediler. Vatandaşa porsiyon kısın diyorlar ama saray oralı değil. Onlar sarayda keyif sürerken biz karış karış memleketi geziyoruz. Koltuk eskitmiyoruz, ayakkabı eskitiyoruz. 5'li çetenin vergi borçlarını tek kalemde silebilen, eşe dosta tek kalemle teşvik dağıtan Erdoğan istese çiftçinin, üreticinin derdine derman olamaz mı... İstese elbette olur. Ama ibretle görüyoruz ki bu iktidar Türkiye'nin zenginliğini eşe dosta dağıtmaya yemin etmiş. Millete de verecekleri bir şeyleri kalmamıştır.

Yazıklar olsun

Tüm icraatlarını dünya bizi kıskanıyor diyerek pazarlamayı alışkanlık haline getiren Erdoğan milletimizin gözünün içine baka baka kovid aşılarını dünya ücretli yaparken biz ücretsiz yapıyoruz dedi. Avrupa'dan kahkaha sesleri yükseldi. Biz duyduk ve kendisi adına utandık. Küçük bir ülke hariç dünyanın bütün ülkeleri aşıyı vatandaşlarına ücretsiz yapıyor. Hatta gelişmiş ülkeler aşı olmaları için gençlere destek veriyor. Aksine sen vatandaşlarına ücretli yapıyorsun. Daha vatandaş ikinci aşısını olmadan elektrik ve doğalgaza zam yapıyorsun. Pandemi döneminde senden başka temel ihtiyaçlara zam yapan başka bir hükümet başka bir devlet var mı... Yazıklar olsun. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi zamdır. Milletin omzuna yüktür. Ucube sistem tam olarak budur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/875857/meral-aksener-bir-kez-olsun-bizi-dinle
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.