İyi Partili Yüksel'den okulda ücretsiz yemek uygulamasını iptal eden kaymakama eleştiri

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, partisine mensup Demre Belediyesi’nin ilkokulda öğrencilere ücretsiz yemek dağıtmaya başladığını ancak bunun kaymakamlık tarafından iptal edildiğini söyledi. Yüksel, “sayın kaymakamım bu çocukların yemeğini siz mi karşılayacaksınız diye sordum, cevap gelmedi” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 15:53
İyi Partili Yüksel'den okulda ücretsiz yemek uygulamasını iptal eden kaymakama eleştiri

Ünzile Yüksel, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Partisinin millet yararına hiçbir projeyi saklamadığını ve iktidarın kullanımına açtığını anlatan Yüksel, oysa Ak Parti’nin her şeyi oya tahvil etme peşinde olduğunu belirtti.

“Sayın Genel Başkanımız Meclis kürsüsünden iktidara seslendi. Bizim projelerimiz miri mal ( devlet malı) niteliğindedir alın kullanın dedi.” ifadesini kullanan Yüksel, Rüzgar Gülü projesini buna örnek gösterdi.

Yüksel şöyle konuştu:

“Yemekler okulda çocuklara bedava verilsin”

“ Örneğin, Rüzgar Gülü projesi. Sabah öğle yemekleri okulda çocuklara bedava verilsin. Niye bedava verilsin? Bunun 4 kolu var. Birincisi bizim çocuklarımız iyi beslenemediği için özellikle son 10 yılda bodurluk başlamış. Bağışıklık sistemi zayıf. Çok çabuk hasta oluyorlar. Kontrollü, bir yerde protein oranı dengelenmiş, pişirilen yemekler kontrolde o çocuklar okulda yese sağlık ve bağışıklık açısından kazanım bir.”

“Hem aile harçlık vermeyecek hem üretim ve istihdama katkı sağlanacak”

“ İkincisi aile harçlık vermeyecek. Aile bütçesine katkı olacak. Üçüncüsü belki o çocuğun annesi, ablası, teyzesi, halası  o bölgede yemeklerin üretilmesinde çalışacak. 300 binin üzerindeki kadına da istihdam sağlanacak. Çok daha önemlisi orada kullanılacak o ürünler o bölgede doğal olarak yetişeceğinden üretime de katkısı olacak. Bu uygulanabilir.”

“İyi Partili Demre Belediyesi’nin okulda ücretsiz yemek uygulamasını kaymakamlık iptal etti”

“ Bizim Antalya’da Demre Belediyemiz olması lazım, anlaşmış oradaki ilkokulla, Demre Kaymakamlığıyla sözleşme imzalamış, Demre Belediyesi karşılıyormuş. İptal etmiş kaymakamlık. Belediye İyi Partili olduğu için iptal etmiş.”

“Sayın kaymakamım bu çocukların yemeğini siz mi karşılayacaksınız?”

“ Ben de tweet attım sayın kaymakamım bu çocukların yemeğini siz mi karşılayacaksınız diye sordum, cevap gelmedi. Burada işe siyasi bakmayacak. Bu partiler üstü. Gençler partiler üstü, kadınların yaşadığı olumsuzluklar partiler üstü. Kim yaparsa Allah razı olsun deriz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1800803/iyi-partili-yukselden-okulda-ucretsiz-yemek-uygulamasini-iptal-eden-kaymakama-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.