Bakandan flaş LGS açıklaması

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 17:30
Bakandan flaş LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan öğrencilerin velilerinin 20 Haziran'da yapılacak LGS sınavına ayrı binalarda katılmak için Sınav Bölge Komisyonu'na başvurabileceğini açıkladı.

Kanal 24 televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk, LGS kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için alınan koronavirüs önlemlerini anlattı.

Selçuk, Koronavirüs taşıyan öğrencilerin sınava girip giremeyeceğine ilişkin bir soruya da yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı, "Bu tür çocuklarımız varsa eğer komisyona başvurduklarında ayrı tedbirler alınmış, ayrı binalarda sınava girebilirler. Çocuğumuz hastanedeyse sınav hastanede olur." dedi.

"Veliler endişelenmesin"

Selçuk, velilerin kesinlikle endişe duymaması gerektiğini, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile sürekli temasta olduklarını da vurguladı. Bakan, "İstenilen koşulları fazlasıyla yerine getiriyoruz. İstenilenin de ötesinde tedbirler alıyoruz. Onların endişesi bizim endişemizdir. Evlatlarımızın sağlığı için ne gerekirse bu tür tedbirleri velilerimizin de desteğiyle yapacağız." diye konuştu.

EBA TV'de dersler sürecek

Bakan Selçuk en az 3 hafta telafi eğitimi yapılması gerektiği kanısına vardıklarını da belirterek, "Bizim bu 3 haftanın ötesinde destekleme yetiştirme kurslarımız var yıl boyu süren. Bu kursları da telafi eğitimi için kullanmaya karar verdik. Artık büyük bir değişiklikten söz ediyoruz. Okulda var olan dersler EBA TV'de yıl boyu sürecek. Okulda yüz yüze de sürecek. Niye hem yüz yüze var hem uzaktan var? Çünkü, çocuklarımızın eksiğini telafi etme konusunda çok kararlıyız. Çocuklarımız, okulda gördüğünü başka bir öğretmenden görmek istediğinde televizyonda görebilir." ifadelerini kullandı.

"A, B, C senaryolarımız hazır"

Selçuk, "Koronavirüs vakalarının artması durumunda bir senaryonuz var mı? sorusu üzerine de, şunları söyledi:

"Çeşitli olasılıklar var. A, B ve C senaryolarımız hazır. Tam gün eğitim yapan okullarımız, tekli eğitim yapan okullarımız duruma göre, gerekirse ikili öğretim yapabilirler. Sabahçılar ve öğlenciler olur. Sınıfın yarısı sabah gelebilir, yarısı öğleden sonra gelebilir ama bu böyle olacak anlamına gelmiyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28602/bakandan-flas-lgs-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.