Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” dedi.
Zeliha Demirci
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 22:22
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu

Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığının "Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler" temasıyla düzenlediği "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nin açılışında konuştu.

Nebati, 3 imparatorluğa başkentlik etmiş, Asya ile Avrupa’yı birleştiren, dünyanın eşsiz şehirlerinden biri olan İstanbul’da, Boğaz’ın hemen yanı başında, 4 farklı kıta ve 12 ülkeden dünyanın önde gelen iktisatçılarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Açılışta gösterilen videoyu anımsatan Nebati, videonun Türkiye’yi iyi özetlediğini, Türkiye’nin gerçeğinin videoda görüldüğünü, Türkiye'nin bir şeyleri başardığını ve gerçekleştirdiğini aktararak, zirveye katılan teorisyenlerin sözleriyle bunları desteklemesi ve okumasını diledi.

"Kitaplar yazılıyor"

Nebati, konuşmasında iktidarın Türkiye’yi derin bir ekonomik krize sürüklediği ‘ekonomi modelini’ anlattı. Nebati, daha önce ‘Biz Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar” sözleriyle anlatmaya çalıştığı ‘ekonomi modeliniz bu sefer şöyle anlattı: “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1808160/hazine-ve-maliye-bakani-nebati-ekonomik-donusum-zirvesinde-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.