Akşener, "Annelerin acısını en aza indireceğiz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nda konuştu.
Onur Çetinkaya
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 14:00
Akşener, "Annelerin acısını en aza indireceğiz"

İYİ Parti lideri Akşener, İYİ Parti'nin Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nın açılışını gerçekleştirdi.

"Annelerin acısını en aza indireceğiz"

Ailesinde de engelli bireylerin olduğunu söyleyen Akşener, engelli çocukları olan anneler için konuştu. 

Akşener sözlerine, özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum dedi.

"Başbakanlığa bağlı engelliler müsteşarlığı kuracağız"

Akşener'in ardından  İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da engelli vatandaşlara hazırlanan taslak hakkında konuştu.

Yılmaz, "Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal haklara kadar bir politika hazırladık. Bunu hep birlikte paylaşabilmek istiyoruz. Fırsat eşitliğinin sağlandığı, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir toplum istiyoruz. Bugün cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Engelliler İdaresi Başkanlığı, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde Başbakanlığa bağlı Engelliler Müsteşarlığı kuracağız. Mevzuat, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım hizmetleri ile sorumlu ve koordinasyon sağlayan, sosyal doku envanteri hazırlanacak." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan SMA’lı çocukların tedavisi için tecrübeli uluslararası üniversitelerle iletişime geçileceğini söyleyen  İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz iktidara gelmeleri durumunda engelli maaşlarının yeniden düzenleneceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1815185/aksener-annelerin-acisini-en-aza-indirecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.