İYİ Parti Milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Bala'da ziyaretler!

İYİ Parti Ankara Milletvekili adayı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara'nın Bala ilçesinde esnaf ve çiftlik ziyaretinde bulundu.
Ecem Çetin
|
25 Nisan 2023, Salı - 09:32
İYİ Parti Milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Bala'da ziyaretler!

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için geri sayım sürüyor.

Türkiye, sandık başına giderek, 28. Dönem cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek.

Seçimlere sayılı günler kalırken, hazırlıklarda devam ediyor. 

Milletvekili adayı olarak yarışacak isimler de sahalara inerek çalışmalarına başladı.

İYİ Parti Ankara 1. Bölge 2. Sıradan aday olarak açıklanan Ahmet Eşref Fakıbaba, dün Ankara’nın Bala ilçesindeydi.

Fakıbaba, Bala’da çiftlikleri ziyaret ederek, dertleri ve sıkıntıları dinledi. Vaatlerini dile getirdi.

Fakıbaba’nın ilk durağı Bala’nın Tolu mahallesinde bulunan Ümit Kılıç besi çiftçiliği oldu.

Milletvekili adayı, ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Tekrar insanlar köyde yaşamayı tercih edeceklerdir"

Ankara Masası’nın çiftçilere sağlanacak vaatlere ilişkin sorusuna şu cevabı verdi;

“Hükümet olarak yarın inşallah geldiğimiz de mecburen yüzde yüz desteklemek zorundayız ki insanlarımız gerçekten gıdaya ulaşabilsin. Ve sosyal devlet olarak hem bir barınma ve beslenme diyorum. Beslenmeyi sağlayabilelim. 15 Mayıs’tan sonra çok önemli projeleri var genel başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımızın. Emin olun tekrar insanlar köyde yaşamayı tercih edeceklerdir. Çiftçi arkadaşlarımız, hayvancılıkla uğraşan insanların Türkiye’ye getirmek o kadar zor değil, biz bunu başaracağız.” dedi.

"Kılıçdaroğlu, sayın cumhurbaşkanı adayımız olacak"

Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara Masası’nın sorusu üzerine 14 Mayıs değerlendirmesinde de bulundu.

İYİ Partili  Fakıbaba, "Kılıçdaroğlu, sayın cumhurbaşkanı adayımız olacak. Ve  İYİ sürprizler yapacak. Kimsenin umut etmediği bir rakama ulaşacağız. Ve Meclis’te İYİ Parti Türkiye’nin sigortası olacak. Ankara’da çok sayıda milletvekili çıkartacağız “ dedi. 

"Güneş enerjisini değerlendirmiş olsak, enerji sıkıntı biter"

Ankara Masası’nın çiftçilerin su ve elektrik sıkıntısına ilişkin soru üzerine şunları aktardı;

“Türkiye olarak en büyük zenginliğimiz güneş. Bu güneş enerjisini değerlendirmiş olsak, enerji sıkıntı biter. Güneş enerjisinden faydalanmamız lazım.” 

Fakıbaba, ardından köylerin muhtarlarıyla çiftlikte bir araya geldi. Muhtarlarla sohbet ederek dertlerini ve sorunlarını dinledi.

Ahmet Eşref Fakıbaba ziyaretin ardından Bala esnafını ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Fakıbaba, onlarla sohbet etti.

Fakıbaba, esnaf ziyaretinin ardından Karaburun Dalkıran çiftliğine giderek ziyaretlerini tamamladı. 

Milletvekili adayı son olarak basın mensuplarına gün değerlendirmesinde bulundu.

"15 Mayıs’tan sonra gerekeni yapacağız"

Ahmet Eşref Fakıbaba "Bugün Bala’yı gördüm insanıyla gurur duydum. Toprak o kadar verimli ki biz hep Güneydoğu diyoruz ama Bala, Haymana, Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Polatlı gibi yerlere de bakıldığında tarımın Urfa’dan geri kalır yanı yok. Ama ne yazık ki değer verilmediğini gördüm ve çok üzüldüm. İnşallah biz 15 Mayıs’tan sonra gerekeni yapacağız. Her şeyin güzel olacağına ben yürekten inanıyorum. Bakın arkamızda 11.000 dönümlük arazi var Karaburun Çiftliği’ne ait fakat su yok. Eğer bu sulama projelerini hayata geçirmiş olursak Antalya’dan domatesmiş bibermiş salatalıkmış getirmemize gerek yok. Buradaki kardeşlerimiz biliyorum ki bu işi Antalya’daki üretici kardeşlerimiz kadar çok iyi biliyor. Yeter ki gıdanın ne olduğunu beslenmenin ne olduğunu çocuklarımıza yeterli gıdayı yarına bırakmanın bilincinde olalım. Ben Türkiye’nin başka sorununun olmayacağına kesinlikle inanıyorum. Onun için çiftçi üreticiye kesinlikle önem vermemiz lazım üretmemiz lazım ve bütün siyasi arkadaşlarımın gelip burada bu kardeşlerimizi dinlemesini istiyorum gerçekten vizyonları Avrupa’daki çiftçilerden daha iyi ve daha iyi bir vicdana sahipler. Sadece seçimden seçime değil her zaman birlik olalım ve çiftçiyi destekleyelim. Eminim ki enflasyon da iner ve vatandaşlarımız da ailelerini daha sağlıklı bir şekilde beslerler. Böyle bir ülkenin ferdi olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2079915/iyi-parti-milletvekili-adayi-ahmet-esref-fakibabadan-balada-ziyaretler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.