Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na: Oldu olacak şeriat getirilsin

Nevşin Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ile ilgili konuştu. Kabusunu dile getiren Nevşin Mengü, "AK Parti 'Gelin yeni anayasa yapalım' derse ne olacak? Tarık Çelenk çok beğenmiş mesela 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu da düzenlensin' diyor. Oldu olacak samimi görünelim diye şeriat getirilsin. Samimiyetten coşalım." dedi.
Büşra Ünal
|
04 Ekim 2022, Salı - 20:52
Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na: Oldu olacak şeriat getirilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu "başörtüsü" ile ilgili kanun teklifinin detayları, "Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi"nin CHP milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulmasıyla ortaya çıkmıştı.

CHP'nin, içinde "başörtüsü" kelimesi geçmeyen başörtüsü teklifi 3 maddeden oluşuyordu:

1. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.
2. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Nevşin Mengü, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi

CHP'nin kanun teklifini yorumlayan Nevşin Mengü ise şu eleştirilerde bulundu:

Şimdi burada AK Parti şöyle derse, eğer yarın bu çıkarsa yani şeyde ipucunu vermiş Ömer Çelik de, hadi hodri meydan o zaman buyrun gelin yeni anayasa yapalım kardeşim. Yeni anayasada da artık bilmiyorum artık neyse. Muhafazakar vatandaşların isteklerini işte daha da çok güvence altına alma, çoklu hukuk falan. Yani bunlar çıkarsa ne yapacak acaba o zaman CHP diye de insan merak etmeden edemiyor açıkçası. Ben bu hamleyi biraz şey gördüm. Çok ince bir çizgi. Zamanlamasını anlamakta zorlandım açıkçası. Niye böyle bir zamanlama falan ama çok beğenenler var Tarık Çelenk mesela. Muhafazakar kalemlerinden Türkiye'nin. Politik yollu hemen bir yazı yazılmış. Ay çok mükemmel bir hamle diyor, süper diyor. Hem de diyor Kemal beyin samimiyeti de anlaşılır. Hatta şey diyor Tarık Çelenk. Tekke ve Zaviyeler Kanunu da değiştirilsin de diyor böylelikle bu meseleyi de çözersek Kemal bey diyor işte harika diyor bütün muhafazakar seçmen kucaklar demiş. Bari oldu olacak şeriat falan getirilsin o zaman madem bu samimiyet anlaşılacaksa bi yasa teklifi getirilsin. Şeri kanunlar da isteyenler için geçerlidir. Bir işte yeni mahkemeler kurulabilir şeri kanunlar şey... Bu getirilsin o zaman artık samimiyetten coşalım bilmiyorum yani. Ben burada tehlikeli bir çizgi üzerinde yürümeye başladığını düşünüyorum CHP'nin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1817406/nevsin-menguden-kilicdarogluna-oldu-olacak-seriat-getirilsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.