Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasayı değiştirme teklifine CHP'den yanıt

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsünü Anayasa düzenlemesiyle giderelim teklifine "Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok" ifadeleriyle yanıt verdi.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 13:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasayı değiştirme teklifine CHP'den yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na sundu.

CHP'nin teklifiyle başörtüsü meselesi bir kez daha siyasetin gündemi olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na sorunu yasayla değil, anayasa değişikliğiyle çözmeyi teklif etti.

 Erdoğan grup toplantısında "Kılıçdaroğlu'nun teklifini bir taktik adım olarak görüyorum. 2010'da verdiği bir röportajda bizi yasa değişikliğiyle çözüm bulmakla itham ediyor. Bir gece vakti aklına muhatabının 'çul' diyerek hakaretler savurduğu, kendisinin de '1 metrekarelik bez parçası' dediği başörtüsü gelmiş. Kanun teklifi diye sundukları metin, hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan hem arzu edilen şekilden uzaktır. Öyleyse, biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen temel bir insan hakkı olan başörtüsü mesleesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım." ifadelerini kullandı.

" Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısında CHP'den ilk yanıt Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi.

Özgür Özel, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı.

Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar.

Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok.

Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!

http://www.ankaramasasi.com/haber/1818369/cumhurbaskani-erdoganin-anayasayi-degistirme-teklifine-chpden-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.