Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “önerdiğimiz kanuni zırhı sen destekle” çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü meselesine Anayasa içinde çözelim teklifine yanıt geldi.Kılıçdaroğlu, “Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 14:26
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “önerdiğimiz kanuni zırhı sen destekle” çağrısı

İktidar ve muhalefet arasında başörtüsü tartışması yaşanıyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal güvenceye kavuşturmayı amaçlayan kanun teklifine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım."

Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Meclise sunduğu başörtüsü kanun teklifine karşı, ''Eğer Kılıçdaroğlu dürüstsen, başörtüsü meselesini ülke gündeminden kati olarak çıkarmakta kararlıysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım.'' dedi.

   "Cuma günü Alevi kardeşlerimiz için yeni bir çalışmanın adımını atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Cuma günü Alevi kardeşlerimiz için yeni bir çalışmanın adımını atacağız” sözleriyle Aleviler için bazı yeni haklar sağlanabileceğinin sinyalini verdi.

"Önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan"

Erdoğan’ın bu sözlerini CHP lideri, sosyal medyadan yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan” çağrısı yaptı.

"Hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız"

Kılıçdaroğlu” Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız” ifadeleriyle Cuma günü açıklanması ve Alevilere getirilmesi beklenen yeni haklar noktasında destek sağlayabileceklerini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir diğer paylaşımında ise "Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz. " ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1818731/kilicdaroglundan-erdogana-onerdigimiz-kanuni-zirhi-sen-destekle-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.