Falyalı cinayeti davası başladı

Kıbrıs'ta silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı davası başladı. Aralarında Söylemez kardeşlerinde bulunduğu 6 sanık hakim karşısına çıktı.
Onur Çetinkaya
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 13:36
 Falyalı cinayeti davası başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 Şubat'ta silahlı saldırı sonucu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin olduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez ve Abdurrahim Çelik, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi  ile katılırken, Ender Yıldız ve Cengiz Şener de salonda hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Metin Süs ise duruşmaya katılmadı. Halil Falyalı´nın eşi Özge Falyalı'yı ise Avukatı temsil etti.

 "Hayatımda Kıbrıs'a gitmedim"

İlk savunmayı Mehmet Faysal Söylemez yaptı. Söylemez, "Hayatımda Kıbrıs'a gitmedim. Sanıklardan sadece Mustafa'yı kardeşim olması dolayısıyla tanırım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdur edildim. Tahliyemi ve beraatini talep ederim" dedi.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin "Tasarlayarak öldürme" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 12'şer yıla kadar hapisleri istendi. Diğer 4 şüphelinin ise "Tasarlayarak öldürmeye yardım" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından ise 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820738/falyali-cinayeti-davasi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.