Taner Demirer: “Ya şehir hastanelerinin fiyatlarını asgariye indireceğiz veya devralacağız”

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, Şehir Hastanelerinin Sağlık bakanlığı bütçesinin dörtte birini götürdüğünü belirterek bu “tiksindirici bir kazanç” dedi. Demirer İyi Parti iktidarında ya Tahkim’e götürüp bu fiyatları güncelleyeceklerini ya da hastaneleri kamulaştıracaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 14:54
Taner Demirer: “Ya şehir hastanelerinin fiyatlarını asgariye indireceğiz veya devralacağız”

Prof. Dr. Taner Demirer, Ankara masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Şehir Hastanelerinin eski Sovyet sistemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Demirer, İngilizlerin de bu sistemi 1970’lerde deneyip bıraktığını vurguladı.

Porf. Dr. Demirer, bu hastanelerde hastanın yeterli hizmet alamadığını, rantabl ve sürdürülebilir olmadığını, trafiği de kötü etkilediğini kaydetti.

Evinde kalp krizi geçiren bir vatandaşın 5-7 dakika içerisinde hastaneye ulaştırılması gerektiğine işaret eden Prof.Dr. Demirer, “ Bırakın vatandaşın hastaneye ulaşmasını Şehir Hastanesine gelen vatandaşın Kalp Bölümüne acile ulaşması yarım saat alıyor. Böyle bir sistem kabul edilemez” dedi.

Prof. Dr. Taner Demirer, dünyanın en önemli hastanelerinin 400-500 yataklı olduğunu, ihtiyaç duyulan yerlerde etkinliği yüksek böyle hastaneler açacaklarını ifade etti.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer şöyle konuştu:

“Şehir Hastaneleri Sağlık Bakanlığı bütçesinin dörtte birini alıyor”

 “İnşaat sektörü gelişmiş bir ülke olarak ve parasının hemen büyük çoğunluğunu betona gömmüş bir ülkeyiz.  Ama konu şehir hastanesi olunca kiralıyoruz. Şimdi buradaki kira hizmet bedelleri sağlık bakanlığı hizmet bütçesinin dörtte birini alıyor. Çok büyük bir rakam. 25-30 milyarını götürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Bu tiksindirici bir kazanç.”

“Hasta sayı garantisi, kira ve hizmet bedellerini gözden geçireceğiz”   

“Yani biz iktidara geldiğimizde İyi Parti olarak hasta sayı garantisi, kira ve hizmet bedellerini gözden geçireceğiz. Özellikle kira bedellerinde ulusal ve uluslar arası tahkim komisyonları kurup bunların fiyatlarının güncellenmesini sağlayacağız. Yine aynı şekilde hizmet bedellerinde Kamu İhale Kurumunda şeffaf ihaleler açıp örneğin hizmet bedeli derken güvenlik, temizlik, yemek vs bunlarda ilgili şehirlerde Mersin’de, Adana’da, Yozgat’ta bunları yabancı değil yerli firmalara verip lokal kalkınmayı sağlayacağız.”

“Ya fiyatlarını asgariye indireceğiz veya bunları devralacağız”

“ Yani bu şekilde devasa şehir hastanelerine ödenen paraları tamamen güncelleyip gerçekçi rakamlara getireceğiz ki bunların fiyatlarını da asgariye indireceğiz veya bunları devralacağız yani 25 yıl boyunca böyle bir rakamı Sağlık Bakanlığına ödetemezsiniz. Sağlık Bakanlığı böyle fahiş bir fiyat ödediği zaman hizmetin sunumundaki kalite düşüyor, standartlar düşüyor. Bunların hepsi birbiriyle girintili. Yani o nedenle şehir hastanelerinin açılması doğru değil. Biz iktidara geldiğimizde devasa şehir hastanesi açmayacağız. Son derece kompakt 400-500 yataklı ihtiyaç olan yerlerde hastaneler açacağız “

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820865/taner-demirer-ya-sehir-hastanelerinin-fiyatlarini-asgariye-indirecegiz-veya-devralacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.