Bakan Karaismailoğlu’ndan İmamoğlu’na tazminat davası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 14:19
Bakan Karaismailoğlu’ndan İmamoğlu’na tazminat davası

Kadıköy Atık Suyu Temel Atma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçime 2 ay kala iş yapılmamasına rağmen 60 milyon lira ödenmesi için yapılmamış bir işe imza atmış. Suç duyurumuz savcılıkta sümen altı ediliyor. Soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı tarafından el kondu. O imzayı niye attı biliyor musunuz? Ben tahminimi söyleyeyim. Neye imza attığını bile bilmiyor. Talimat geldiği için imza attı" ifadelerini kullanmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende yaptığı açıklamaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na manevi tazminat davası açtı.

Bakan Adil Karaismaioğlu'nun avukatı Ömer Faruk Güzel tarafından nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Ekrem İmamoğlu'nun 5 Ekim 2022'de Kadıköy atık su ve yağmur suyu hattı yatırımları temel atma töreninde Karaismailoğlu'na yönelik asılsız, iftira içeren iddia ve ithamlarda bulunduğu ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ettiği belirtildi.

"Kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışıldı"

Dilekçede, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasını hiçbir belge veya materyal ile desteklemediği, sadece iftira kastıyla hareket ettiği ifade edildi.

Adil Karaismailoğlu hakkında herhangi açılmış bir dava bulunmamasına rağmen hakkında dava olduğu şeklindeki ifadeleriyle masumiyet karinesinin ihlal edilerek kamuoyunun yanlış yönlendirmeye çalışıldığı vurgulandı.

Davanın kabul edilerek haksız fiilin doğurduğu sonuçlar nedeniyle yasal faiziyle birlikte 250 bin TL manevi tazminatın Ekrem İmamoğlu'ndan tahsiline karar verilmesi talep edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1823140/bakan-karaismailoglundan-imamogluna-tazminat-davasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.