İmamoğlu'nun davası bugün görülecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Onur Çetinkaya
|
11 Kasım 2022, Cuma - 09:13
İmamoğlu'nun davası bugün görülecek

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede, İmamoğlu’nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

Dava bugün 

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1927320/imamoglunun-davasi-bugun-gorulecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.