CHP’li Girgin’den öğrencilere ücretsiz yemek verilsin teklifi

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bütün kademelerdeki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi için kanun teklifi verdi.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 15:45
CHP’li Girgin’den öğrencilere ücretsiz yemek verilsin teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bütün kademelerdeki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi için kanun teklifi sundu.

Halkımız yoksulu daha da yoksullaştıran ekonomi politikaları nedeniyle her geçen gün derinleşen bir ekonomik krizle boğuşmakta diyen Girgin, "Ekonomik krizin en ağır göstergesi halkımızı canından bezdiren enflasyon." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de vatandaşların büyük bir bölümünün asgari ücrete yakın bir ücretle çalıştığını velilerin ise öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten CHP milletvekili, "Gıda enflasyonu karşısında çocuklara okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesinin ailelerin bütçeleri üzerinde az da olsa bir katkı sağlayacağını" söyledi.

"Ücretsiz yemek verilsin, çocuklar yokluk bilmesin"

Geleceğe yapılacak en büyük yatırımın çocuklar ve gençlerin eğitimi olduğunun altılını çizen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlıklı ve eğitimli bir gelecek için öğrencilerimize muhakkak ücretsiz yemek sağlamalıyız dedi.

Girgin sunduğu teklifte, "İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ve devlet üniversitesindeki öğrencilere ücretsiz bir öğün yemek verilmesi, vakıf üniversitesindeki yemekhane ücretlerine ise üst sınır getirilmesi hedefledik. Kanun teklifimizi verdik. Takipçisi olacağız. Ücretsiz yemek verilsin, çocuklar yokluk bilmesin." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1823275/chpli-girginden-ogrencilere-ucretsiz-yemek-verilsin-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.