Rakılı Kadir gecesi paylaşımına 3 ay hapis cezası

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Kadir Gecesi rakı masasından yapmış olduğu paylaşım yüzünden “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla yargılanan Pegasus çalışanı O.T. hakkında 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 15:17
Rakılı Kadir gecesi paylaşımına 3 ay hapis cezası

Kadir Gecesi’nde yapmış olduğu paylaşıma ilişkin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla 1 buçuk yıla kadar hapis cezası istenen Pegasus çalışanı O.T.’nin “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Paylaşımı 'mizah amaçlı' diye savundu

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki basit yargılama usulüyle görülen davada sanık O.T., Instagram hesabının kapalı bir hesap olduğunu, paylaşımları sadece arkadaşlarının gördüğünü, söz konusu paylaşımın mizah amaçlı olduğunu söyledi.

Paylaşıma 3 ay 22 gün hapis cezası

Mahkeme, tutuksuz sanık O.T.’nin üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını belirterek, sanık hakkında 3 ay 22 gün hapis ceza verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanık hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına da karar verdi.

“Birlikte yaşama duygusuna zarar vermeye, toplumsal barışı bozmaya elverişli”

Kadir Gecesi’nin İslam dini ve İslam dinine inananlar için bir değer olduğuna işaret edilen kararın gerekçesinde, sanığın yaptığı paylaşımının İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu belirtildi. Gerekçede, sanığın eyleminin toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar vermeye ve toplumsal barışı bozmaya elverişli olduğu kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1826708/rakili-kadir-gecesi-paylasimina-3-ay-hapis-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.