Dezenformasyon yasasına ABD'den yalanlama

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve Dezenformasyon olarak nitelendirilen sosyal medya yasasına ABD'den tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü aynı yasanın ABD'de uygulandığı iddialarını da yalanladı.
Onur Çetinkaya
|
16 Ekim 2022, Pazar - 08:57
 Dezenformasyon yasasına ABD'den yalanlama

AK Parti-Milliyetçi Hareket Partilesi’nin ‘dezenformasyonla mücadele’ amacıyla hazırladığı kanun teklifi Meclis'ten geçerek yasalaştı. 

Dezenformasyon yasasına göre, sosyal medyada halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

TBMM’den geçen ‘Dezenformasyon Yasası’na ilişkin Genel Kurul’da söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in “Amerikalı ilgililerle bu yasayı ve özellikle 29'uncu maddeyi konuştuk.” ifadelerinde bulunmuş, ABD’li bir yetkilinin “Bizim dezenformasyon yasamızla sizin yasanız birebir örtüşüyor” dediğini iddia etmişti.

"ABD’de böyle bir yasa bulunmuyor"

ABD merkezli VOA News’in Türkçe edisyonunda yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, Özdemir’in açıklamalarını yalanlarken, “ABD’de böyle bir yasa bulunmadığını” belirtti. İsmi açıklanmayan sözcü bu ifadeleri ‘dezenformasyon’ olarak niteledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ayrıca, yasadaki maddelerin, Türkiye'de sektöre girişe engel yaratarak, dijital ve online bilgi ve eğlence hizmet sağlayıcılarını ciddi şekilde etkileyebileceğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1839695/dezenformasyon-yasasina-abdden-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.