Putin, "Yalnızca Türkiye’ye gaz vereceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batılı ülkelerle yaşanan sıkıntılara değindi. Gaz tedariki konusunda ‘’Yalnızca Türkiye’ye gaz vereceğiz’’ çıkışı yaptı.
Onur Çetinkaya
|
16 Ekim 2022, Pazar - 13:50
Putin, "Yalnızca Türkiye’ye gaz vereceğiz"

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’ya Türkiye üzerinden gaz verilebileceğini ve Türkiye’nin doğal gaz dağıtım merkezi olacağını söyleyen Putin, batılı ülkeler ve Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Batılı ülkelerle 2025 yılına kadar çalışmadıklarını söyleyen Putin, yerli üretimlerine ise devam edeceklerini dile getirdi. Rusya pazarının batılı şirketlere kapalı olduğunu söyledi. 

"Yalnızca Türkiye’ye gaz vereceğiz"

Dünya pazarlarının Türk Akım projesine yöneleceklerini ifade eden Rus lider, Gazı sadece Türkiye'ye vereceğiz diyerek ilginç bir çıkışa imza attı. Türk Akım projesine destek vereceklerinin altını çizdi.

14 milyar metreküp gazında Mavi Akım projesine aktarılacağını belirten Vladimir Putin, Batılı ülkelere de gözdağı verdi.

Putin sözlerinin devamında ise; "Bu konuyla ilgili söylemek istediğim şu ki Kuzey Akım projesinden veremediğimiz gaz miktarını Karadeniz bölgesindeki hatlara aktarabiliriz ve Türkiye, bu şekilde doğal gazımızın Avrupa’ya ana sevkiyat noktası olur ki bu da Türkiye’yi Avrupa için devasa GAZ HUB’ı yapar.

Pek tabi ki partnerlerimiz bu değişime ilgi gösterirlerse yapabiliriz ancak. Bu proje ekonomik olarak oldukça cazip ve özellikle de son yıllardaki olaylar bazında bakıldığında bu çözüm en güvenli çözümdür.

Rus gazı alan partnerlerimizin ödemeleri ruble olarak yapması çalışmalarımız devam etmekte, bu bağlamda Çin ile ödemeyi yüzde 50 ruble, yüzde 50 yuan olarak yapılması çalışmaları devam ediyor. Ve sizlerin de malumu olduğu üzere bazı Avrupalı müşterilerimiz Rus gazını ruble ödeyerek alıyorlar." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1839973/putin-yalnizca-turkiyeye-gaz-verecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.