Beşiktaş ve Trabzonspor 4 gollü maçta berabere kaldı

Süper Lig'in 10. haftasında taraftarların merakla beklediği Beşiktaş Trabzonspor karşılaşması karşılıklı gollerle 2-2 tamamlandı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Ekim 2022, Pazar - 22:01
Beşiktaş ve Trabzonspor 4 gollü maçta berabere kaldı


Maçın başında uzun yıllardır A takım forması giyen Necip Uysal’a siyah-beyazlı formayla 400. maçına çıktığı için plaket verildi. Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael, Bitexen Giresunspor maçının kadrosuna göre dört değişiklik yaptı.

Sakatlığı bulunan Romain Saiss yerine Francisco Montero'yu Tayyip Talha Sanuç'la birlikte savunmanın merkezinde görevlendiren Ismael, Gedson Fernandes'i kulübeye çekerek Salih Uçan'a orta sahada forma verdi. Tayfur Bingöl ve Nathan Redmond'u da yedek soyunduran siyah-beyazlı teknik adam, Georges-Kevin N'Koudou ve Rachid Ghezzal'ı 11'de görevlendirdi.

Maça Beşiktaş: Ersin; Rosier, Tayyip, Montero, Masuaku; Josef; Ghezzal, Salih Uçan, Dele Alli, N'Koudou; Weghorst

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Hugo, Eren, Gbamin, Hamsik, Abdülkadir, Bakasetas, Trezeguet, Gomez ilk 11’i ile başladı.

Ali Şansalan'ın yönettiği karşılaşmada Maximiliano Gómez'in 11. dakikada gelen kafa golüyle Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Beşiktaş 29. dakikada beraberlik golünü attı. Trabzonspor’lu Jens Larsen ceza sahası içinde tehlikeyi savuşturmaya çalışırken ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle siyah beyazlılar beraberliği sağladı.

Ama golün hemen sonrasında bu kez hata Beşiktaş’tan geldi.

Masuaku’nun geri pasında topu iyi takip eden Trezeguet ceza sahası çizgisinde topla buluştu ve 36. Dakikada düzgün bir vuruşla takımını tekrar öne geçirdi.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş baskılı başladı.

Kanatlardan etkili olmaya çalışan siyah beyazlıların baskısı sonuç getirmedi

Maçın 55. Dakikasında Abülkadir ve Gomez oyundan çıkarken Umut ve Bardhi oyuna girdi.

58’de Bardhi ceza sahasında kale önüne iyi kesti ancak kimse topa dokunamadı.

Savunmadan çıkarken 59’uncu dakikada Beşiktaş savunması yine hata yaptı. Joseph Souza’nın geri pası Umut Bozok’ta kaldı. Umut’un pasında Bardhi’nin şutu çerçeveyi bulmadı.

67. dakikada oyuncu değişiklikleri geldi. Beşiktaş’ta Jetson Fernandez ve Cenk Tosun Salih Uçan ve Della Ali’nin yerine oyuna girdi

Dakika 70’de 2 dakika önce oyuna giren Cenk Tosun golünü attı. Redmond ortaladı ceza sahası içinde Veghorst’un kafası direkten dönerken Cenk tamamladı ve topu bordo mavili ağlara gönderdi.

Böylece maça denge geldi.

Beşiktaş:2- Trabzonspor:2

84’te Eren sakatlandı yerine Trabzonspor’da Denswill dahil oldu

Veghorst bordo mavililerin uzaklaştıramadığı atakta ceza sahası çizgisi üzerinden yerden sert bir şu çıkardı. Kaleci Uğurcan iki hamlede topu kontrol etti.

Yusuf Yazıcı 89.dakikada uzak mesafeden kaleyi yokladı.

Kaleci Ersin topu dışarı çeldi.

Hakem normal süreye 5 dakika eklendiğine işaret etti.

Enes Bardhi ve Valentin Rossier uzatmalarda sarı kart gördü.

90 artı 4’te Jetson Fernandez’i düşüren Yusuf Yazıcı da sarı kart görürken itirazlarından dolayı Cenk Tosun da sarı kart gördü.

Ali Şansalan VAR monitörüne gitti. Potansiyel kırmızı kart kontrolü gerçekleştirildi.

Şansalan inceleme sonrası Yusuf Yazıcı’ya verdiği sarı kartın rengini kırmızıya çevirdi. Maçın son dakikasında Trabzonspor 10 kişi kaldı. Maçta Beşiktaş Teknik Direktörü Valiren İsmael de sarı kart gördü.

Daha sonra gol olmayınca Beşiktaş Trabzonspor maçı 2-2 berabere sona erdi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanına 19'a yükseltirken 3. sırada yer aldı.

18 puana yükselen Trabzonspor da 5. sırya yerleşti.

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, Atakaş Hatayspor deplasmanına çıkarken Trabzonspor ise evinde Demirgrup Sivasspor'u ağırlayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1840268/besiktas-ve-trabzonspor-4-gollu-macta-berabere-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.