Bakan Bilgin, "Sayıştay raporu ile anlaşılmaz, elimizde daha objektif verilerin olması lazım"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 41 işçinin hayatını kaybettiği Amasra'da yaşanan maden faciasının ardından Sayıştay raporuna ilişkin yorumda bulundu. Bilgin, "Sayıştay raporuyla anlaşılabilecek bir mesele değil, daha objektif veriler lazım" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
19 Ekim 2022, Çarşamba - 09:57
Bakan Bilgin, "Sayıştay raporu ile anlaşılmaz, elimizde daha objektif verilerin olması lazım"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bartın'da  41 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin tartışılan Sayıştay raporuna da değindi. 

"Daha objektif veriler lazım"

Bakan Bilgin, 2019 yılında Sayıştay’ın Amasra maden ocağı ile ilgili hazırladığı raporun tartışmaları sürerken raporun Bakanlık tarafından değerlendirilip değerlendirilmediğine yönelik ise, "Bu, Sayıştay raporuyla anlaşılabilecek bir mesele değil. Daha teknik düzeyde bilgilere ihtiyacımız var. Elimizde daha objektif verilerin olması lazım. Onu da iş güvenliği, iş sağlığı uzmanlarımız yapacak. Kazanın teknik boyutunu derinleştirmek üzere soruşturma heyetini 6 kişiye çıkardım. Onların verilerini, analizlerini çok önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

İhmal iddiası 

Maden ocağındaki ihmal iddiaları için Bakan Bilgin, "Edindiğim bilgiler, Amasra’da personel eksikliği ile ilgili bir sorun yaşanmadığını gösteriyor. Özel sektör değil, devlete ait bir kurumda bu tür eksikliklerin olması zaten kabul edilemez. İhmal olabilir, olmayabilir de. Kazanın kaynağının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Bakanlık müfettişlerinin raporlarından sonra kamuoyuna açıklama yapacağız" yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1854386/bakan-bilgin-sayistay-raporu-ile-anlasilmaz-elimizde-daha-objektif-verilerin-olmasi-lazim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.