Amasra'daki patlamada son durum

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından yer altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Patlama anında madende 110 işçi çalışırken, riskli bölgede 49 kişi bulunuyordu. Şuana kadar 40 kişi hayatını kaybederken, 11 işçinin hastanede tedavisi sürüyor. Mahsur kalan bir işçi için kurtarma çalışması sürüyor.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2022, Cumartesi - 09:49
Amasra'daki patlamada son durum

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında dün akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. 

350 metre aşağıda oluşan patlamada bazı işçiler mahsur kaldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Maden ocağındaki patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu'nun Amasra'ya gitti.

Şuana kadar 40 kişi hayatını kaybederken, 11 işçinin hastanede tedavisi sürüyor. Mahsur kalan bir işçi için çalışmalar sürüyor.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Ölü ve yaralılar var

"İlk değerlendirmeler grizu patlaması"

Bakan Soylu'dan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, "Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde" dedi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

3 savcı görevlendirildi

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1837918/amasradaki-patlamada-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.